Kafkas Federasyonu'ndan Bağımsız Çerkes aday açıklaması

Kafkas Dernekleri Federasyonu, Kayseri'de hiçbir siyasi partinin Çerkez kökenli milletvekili adayı göstermemesi üzerine bağımsız milletvekili adayı olan Mutlu Akkaya ile ilgili açıklama yaptı.

Kafkas Federasyonu'ndan Bağımsız Çerkes aday açıklaması
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kafkas Dernekleri Federasyonu, Kayseri’de hiçbir siyasi partinin Çerkez kökenli milletvekili adayı göstermemesi üzerine bağımsız milletvekili adayı olan Mutlu Akkaya ile ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “siyasi partilere  bir tepki verilmesinin ve verilecek tepkinin toplumun tüm kesimleri tarafından sahiplenilmesi gerektiği” çağrısı yapıldı.

Kafkas Dernekleri Federasyonu açıklaması şöyle: 

“Türkiye, tarihinin en önemli seçimlerinden birine hazırlanmaktadır. Bu seçim döneminde de önceki seçimlerde olduğu gibi siyasi partiler ile Federasyonumuz arasında temaslar olmuştur ve seçime kadarki süreçte de olacaktır.

Yapılan bu temaslarda Toplum olarak, kurum olarak beklentilerimiz ve taleplerimiz, parti ayrımı yapılmaksızın, siyasi parti temsilcilerine iletilmektedir. Ayrıca bu temaslar sırasında bazı illerde aday adayı olarak isim talep eden siyasi partiler de olmuştur.

Seçim takvimine göre milletvekili aday listelerinin verileceği son güne girilirken siyasi partilerin Kayseri genelini temsil noktasında yetersiz kaldığı görülmüştür. Bu durum tüm il genelinde bir hoşnutsuzluğa da neden olmuştur.

Bu duruma bağlı olarak “Kayseri Kafkas Dernekleri Birlik Platformu” üyesi STK’larımız değerlendirmesi ve önerisi ile Genel Başkan Yardımcımız Mutlu Akkaya, 28. Dönem Kayseri Bağımsız Milletvekili Adayı olarak başvuruda bulunmuştur.

Sayın Akkaya bu süreç içinde Yönetim Kurulumuz ile sürekli istişare içinde olmuştur. Yapılan başvuruya bağlı olarak zorunluluk bulunmamasına rağmen KAFFED Genel Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de bırakmıştır.

Bir ülkenin meclisinin o ülkenin yapısını, değerlerini, farklılıklarını temsil etmesi beklenir.

Başka bir ifadeyle bir ülkenin aynasıdır meclis veya parlementosu; dolayısıyla sayısı milyonlarla ifade edilen toplumumuzun temsilcilerinin de nüfusumuzla orantılı olarak mecliste yer alması her zamanki beklentimizdir.

Kafkas Dernekleri Federasyonu yönetimi olarak, bu süreçte yaşananlara ve siyasetin gereğini görmezden gelen siyasi partilere  bir tepki verilmesinin ve verilecek tepkinin toplumun tüm kesimleri tarafından sahiplenilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Biz KAFFED olarak siyaseti rakamlardan ve yüzdelerden   ibaret görmediğimizi irtibatlı olduğumuz tüm siyasi yapılara belirttik. Ancak görünen o ki siyaset  Kayseri ölçeğinde Çerkesleri hesabın dışında tutmakta ve garanti oy olarak görmekte ısrar etmektedir.

Bu yanlış bakış açısının siyasi sorumluluğu elbette ki birileri tarafından paylaşılacaktır.

Bu anlamda Sayın Mutlu Akkaya’nın adaylığı ve toplumun sahip çıkarak alacağı oy, bir şehrin tüm temsil edilmeyen katmanlarını görmezden gelen; tüm siyasi partilere verilecek en iyi cevap olacaktır.

Sayın Akkaya, Kafkas Dernekleri Federasyonu’ndan hukuken ayrılsa da fikren ve kalben birlikteliğimizin devam etmektedir.

Bir toplum adına aldığı büyük sorumluluğu takdir ediyor; aldığı kararın arkasında olduğumuzu da beyan ediyoruz. Bilgisi, birikimi ve demokrat yapısıyla, tüm Kayseri halkını da layıkıyla temsil edeceğinden en ufak bir şüphemiz yoktur.

Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mutlu Akkaya’ya bu zorlu süreçte başarılar diliyor; sahada çalışmak dahil olmak üzere tüm bileşenlerimizle ve bütün imkanlarımızla destekleyeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz. 

Kafkas Dernekleri Federasyonu”