İYİ Partili Milletvekilinden asgari ücret açıklaması...

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Olay Türk TV'de konuştu. Ataş, programda asgari ücretle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

İYİ Partili Milletvekilinden asgari ücret açıklaması...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Olay Türk TV'de Yüz Yüze seçim özel programında Gazeteciler; Osman Çiftci ve Cem Atakan'ın sorularını yanıtlayan İYİ Parti Kayseri Milletvekili ve aynı zamanda adayı Dursun Ataş, asgari ücretle ilgili yöneltilen soruya da yanıt verdi.

"MAAŞLARI YENİDEN ELE ALACAĞIZ!"

Enflasyonun yüzde 100'lerin üzerinde olduğuna dikkat çeken İYİ Partili Ataş, "Biz bunları bir buçuk sene önce ekonomi çok büyük dar boğaza girip enflasyonun yüzde 150’lere fırladığı dönemlerde biz mecliste dedik ki, bakın bir kerelik şey olmaz genel başkanımız da bunu çok söyledi. Siz bir sefer asgari ücrete zam yapıyorsunuz ama daha kasımda asgari ücreti belirliyorsunuz, aralıkta, ocağın sonunda asgari ücreti aldıklarında enflasyon yüzde 100’lerin üzerinde eriyip gidiyor. Bunu en azından enflasyonu tek haneli rakamlara indirene kadar en azından bu yıl ve gelecek yıl 4 sefer bunu düşünelim. 4 ayda veya 3 ayda bir yapalım dedik. Önce Cumhurbaşkanı yine çok hayır cümleleri ile başladı. 2022’de hatırlarsanız, 2022’de 6. Ayı zor çıkardık şeyde asgari ücrette önce yüzde 50 civarı zam yaptık bir yanlış hatırlamıyorsam yüzde 54 mü, 55 mi? Haziranı zor çıkardık. Haziranda yeni bir asgari ücret belirlendi biliyorsunuz 5 bin 250 Liraya çıktı daha sonra da bu yıl 8 bin 500’e çıktı ve bu yıl 5'inci ayın içindeyiz, o da eridi. Cumhurbaşkanımız istese de istemese de 8 bin 500 Lira gelirle bugün kiralarla, bugün hayat pahalılığıyla insanların idare etmesi mümkün görünmüyor. Kendileri de hükümette kalsa ki, kalamayacaklar. Biz geldiğimizde asgari ücreti ve tüm devlet memurlarının maaşı da dahil hepsi yeniden ele alınıp tekrar düzenlenmesi gerekiyor" dedi.