İYİ Partili Meclis Üyelerinden dikkat çeken öneri: Daire sayısına göre bina çatılarına…

İYİ Parti Melikgazi Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Necmettin Apaydın ve Meclis Üyesi Ümit Yasin Tunçbilek, dikkat çeken bir öneri de bulundu.

İYİ Partili Meclis Üyelerinden dikkat çeken öneri: Daire sayısına göre bina çatılarına…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Meclis’te verdikleri önerge hakkında bilgi veren  İYİ Parti Melikgazi Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Necmettin Apaydın, amaçlarının ülke ekonomisine katkı sağlamak olduğunu söyledi.
Binalarda ruhsat verilirken ya zorunlu ya da teşvik ederek daire sayısına göre çatılara güneş enerji sistemi konulmasını önerdiklerini belirten Apaydın, bu yolla özellikle sıcak suya vatandaşın para ödemek zorunda kalmayacağını söyledi. Apaydın, “Güneş kafamızı delerken yurt dışından aldığımız doğalgazla su ısıtmamız doğru mu? Rusya’ya verilecek dolarlarımız mı çok?” diye sordu.


İŞTE O ÖNERGE

İYİ Partili Meclis Üyelerinin Melikgazi Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısında verdikleri önerge şu şekilde: Ülkemizde yılda 9 ay güneş alarak dünyaya Allah’ın vermiş olduğu bir lütufa sahiptir. Öyleyse neden faydalanmıyoruz? İnşaat ruhsatları verilirken binaların daire sayısına göre çatılara güneş enerjisi sistemi plan ve projeye uygun yapılmasını zorunlu hale getirilmesi veya teşvik edilse yolda 9 ay sıcak suya para ödemeyiz. En önemlisi güneş kafamızı delerken yurt dışından aldığımız doğalgazla su ısıtmamız doğru mu? Varsa Rusya’ya verilecek dolarlarımız mı çok? Dolayısıyla bu konuyu belediyemizin ARGE çalışması yaparak, Kayseri Melikgazi belediyesi olarak bir ilke imza atmış olup, örnek bir çalışmaya öncelik etmememize vesile olacağına inanıyorum.