İYİ Partili Ataş, gündeme getirdi! Bakan cevap verdi! O işçilere müjde: Hakkı kimse gasbedemez!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, 696 KHK ile Erciyes Üniversitesinde kadroya geçen personellerin yaşadığı sorunları Meclis gündemine taşıyarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e sordu. Bakan Bilgin, İYİ Partili Ataş'ın Meclis'te gündeme getirdiği konuyla ilgili olarak, 'Emekçilerimizin kazandığı hiçbir hakkı kimse gasbedemez' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İYİ Partili Ataş, gündeme getirdi! Bakan cevap verdi! O işçilere müjde: Hakkı kimse gasbedemez!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Meclis’teki bütçe görüşmelerinde vatandaşların yaşadığı sıkıntıları gündeme taşımaya devam eden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e “696 sayılı KHK'yle Erciyes Üniversitesinde kadroya geçen işçilerin bir kısmı Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’ne alınmadı, bu işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için bir çalışma var mıdır?” diye sordu.
BAKAN, ATAŞ’IN SORUSUNA: “ÇOK ÖNEMLİ BİR SORU” DEDİ VE EKLEDİ: HAKKI KİMSE GASBEDEMEZ
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş’ın gündeme getirdiği sorunun ardından yanıt veren Bakan Bilgin, “Çok önemli bir soru, buradan da Kayseri’de üniversitede çalışan işçi arkadaşlarımıza seslenmek isterim. Kamu toplu iş sözleşmesi çerçevesini işveren kabul etmiyormuş; buna yazılı olarak cevap verdim, kabul etmek mecburiyetinde, emekçilerimizin kazandığı hiçbir hakkı kimse gasbedemez” dedi.