İYİ Parti vatandaşı dinledi: Vatandaş mülteci akınından korkuyor!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, beraberinde İyi Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Meclis Gurup Başkanvekili Kazım Yücel ve Kocasinan ilçe teşkilatı vatandaşları dinlemeye devam ediyor.

İYİ Parti vatandaşı dinledi: Vatandaş mülteci akınından korkuyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ziyaretlerde vatandaşlar İYİ Partililere mültecilerden yana dert yandı. Düzensiz bir şekilde Türkiye'nin her noktasına dağılan mültecilerin güvenlik ve asayiş sorununu oluşturduğu dile getiren vatandaşlar,  Kayseri'nin bazı mahallelerinde Türk vatandaşlarının rahatça dolaşamadığını belirtti. Kendilerini güvende hissetmediklerini ve mültecilerin çete şeklinde topluca hareket ettiklerini ifade eden bazı vatandaşlar,  aynı zamanda işsizlikten yana da dert yandı. Mültecilerin her sektörde var olduklarını ve iş verenlerin de “ucuz işçilik” nedeniyle mültecileri çalıştırdığını belirten vatandaşlar,  bu sorunun çözülmesini  istedi.  Vatandaşlar,  yine  Afganistan'ta yaşanan olaylar nedeniyle ülkeye gelebilecek yoğun mülteci akınlarından korktuklarını ve bu konuda iktidarın net bir politika izlemediklerinden endişe duyduklarını dile getirdi. Yeni bir göç dalgası ile karşılaşmak isteyen vatandaşlar, bir an önce göçün önüne geçilmesi gerektiğini dile getirdi.
“ÇİTFÇİLER ÜRETİMİ BIRAKACAK”
Özellikle Yemliha Mahallesinde ise çiftçiler ve besiciler, tarım ve hayvancılık politikalarından dert yandı. Artan tarım ve hayvancılık girdileri nedeniyle, ürettikleri tarım ürünlerini ve besi hayvanlarını maliyetlerinin altında tüketiciye ulaştırdıklarını belirttiler ve her sene daha da geriye gittiklerini vurguladı. İnsanları doğdukları yerde doyurmanın hesaplarının yapıldığını vurgulayan Yemliha sakinleri, sulama projeleri ile bazı arazilerin de istimlak sorununun sürdüğünü ifade etti.  Pandemi sürecinde tarım ve hayvancılığının öneminin bir kez daha anlaşılmış olmasına rağmen, hükümetin çiftçiyi ve besiciyi bitirmek için yavaş davrandığını belirten mahalle sakinleri, yakında herkesin köyünü terk ederek üretimi bitireceklerini söyledi. Mahalle sakinleri  otobüs seferlerinde uygulanan aktarma yöntemini de eleştirdi. Yemliha'dan gelen otobüslerin direk kent merkezine ulaşmadığını, aktarma noktasında yolcuları bıraktığını, aktarma noktasında uzun bekleyiş nedeniyle zaman kaybı yaşadıklarını ve işlerini bitirmekte zorlandıklarını  belirtti. Yeşil Mahalle sakinleri de  kentsel dönüşüm istediklerini ve mahallelerinin planlamalara dahil edilmesini istedi.
“ÇANTASINA ALAN TÜRKİYE'YE GELİYOR”
Kocasinan ilçesinin mahalle sakinlerini dinleyen İYİ Parti  Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da hükümetin mülteciler konusunda sınıfta kaldığını ve bu konuda AKP iktidarının bir planı olmadığını söyledi. Ataş, "AKP,  Saray'daki iktidarını nasıl sürdüreceğinin derdinde. Vatandaşın mülteciler konusundaki endişeleri veya işsizlik konusundaki endişeleri sarayın umurunda değil.  Türkiye, AKP döneminde çantasına alanların sorgusuz sualsiz geldiği bir ülke oldu. Sınır kapılarından adını soyadını yazdıran herkes Türkiyemizin her noktasına rahatça ulaştı. Kapıdan girenlere bile asayiş uygulamasının yapılmadığı bir ülkede, kaçak girişlerin önü ise inanılmaz bir şekilde açıldı. Binlerce kilometre öteden gelen Afgan mültecileri, Anadolu'nun ortasındaki bir kentte topluca yürürken görebiliyoruz. Bu açık ve net mülteciler konusunda Türkiye'nin sınıfta kaldığını gösteriyor" dedi.
“KAYIT DIŞI İSTİHDAM ARTTI, TÜRK MİLLETİ İŞSİZ KALDI”
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, mültecilerin işsizliği artırdığını da belirtti ve sarayın bu konudan rahatsız olmadığını söyledi. Ataş, "AKP'nin Genel Başkan Yardımcısı çıktı ve  'Sanayiyi Suriyeliler ayakta tutuyor' dedi. Bu ne talihsiz açıklama. Bakın her sektörde sigortasız ve düşük ücrete çalıştırılan mülteciler var. Farkında değiller ama ülke ekonomisi kayıplar yaşıyor. İşletmeler mültecileri düşük ücretle çalıştırıp kendilerine ek gelir elde ederken; devletimiz vergi toplayamıyor ve SGK'nın borç yükü artıyor. Aynı zamanda mültecilerin istihdam edildiği yerler nedeniyle, Türk Milletinin öz evlatları işsiz kalıyor ve bunalıma giriyor. Türk Milleti bir patlamanın eşiğinde. Bu kadar ajanların cirit attığı yerde, işsizliği ve kayıp olan gelirleri görmezden gelen Saray Rejimi, kendi geleceğinin derdine düşmüş durumda. Vatandaş da umurunda değil!" şeklinde konuştu.
“AKP, KAPIYI VATANDAŞIN YÜZÜNE KAPATTI”
Mahalle gezilerinde vatandaşların derdini dinleyen Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel de,  "Kayserili hemşerilerimiz daha güzel bir kentte yaşamayı hak ediyor. Belediyelerimiz vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözeceğine artırma yoluna gidiyor.  Her geçen gün Kayseri'de sorunlar artıyor ve kapılar vatandaşın yüzüne kapanıyor. AKP'li olursan hizmetin kaymağından yararlanıyorsun. AKP'li değilsen kırk takla atarak işleriniz geciktiriliyor. Bakın kırsal kesimlerden aktarma ile gelen vatandaşlarımız haklı olarak kent merkezine kadar ulaşmak istiyor. Bu çağrılara kulak verilmiyor. Yine kırsal mahalle olmak isteyenler var. Belediyeler gelirlerinin düşmemesini isteyerek bu konuları gündeme bile getirmiyor ve  mahallelerin yasal haklarını geciktirmenin yollarını deniyor. Yine çiftçilerin ve besicilerin de sorunları her geçen gün artıyor. Sorunlar çözülmek yerine çoğalıyor. Biz İYİ'ler hep sahadayız ve çözüm üreten, yol gösteren muhalefet anlayışı ile hareket ediyoruz. Sahadan edindiğimiz bilgilerden hareketle, sorunların çözümü için gerekli yerlere müracaatlarımızı yapıyoruz, platformlarda sorunları dile getiriyoruz, muhataplarına iletiyoruz ve sorunları çözmeye çalışıyoruz. Sorunları görmezden gelinmesi üzerine de bu konuları kamuoyuna açıklıyoruz. Sahada vatandaşın İyi Parti iktidarını beklediğine de şahit oluyoruz. Bizim iktidarımızda kapılar vatandaşa asla kapanmayacak." dedi.