İYİ Parti ön seçim yapacak! Ataş: Milletvekilleri zorunlu değil ama ön seçime ben de gireceğim!

İYİ Parti Kayseri'nin de aralarında bulunduğu 18 il ve 26 seçim çevresinde 1-2 Nisan tarihleri arasında milletvekili adaylarını belirlemek için temayül yoklaması yapacak. 1 Nisan'da Kayseri'de yapılacak ön seçimle ilgili Milletvekili Dursun Ataş'dan dikkat çeken açıklamalar...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İYİ Parti ön seçim yapacak! Ataş: Milletvekilleri zorunlu değil ama ön seçime ben de gireceğim!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri, İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 18 il ve 26 seçim çevresinde milletvekili adaylarını belirlemek için temayül yoklaması yapacak. İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, zorunlu olmamasına rağmen partisinin milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla yağacağı ön seçime katılma kararı aldı. 
İYİ Parti ön seçim yapacak! Ataş: Milletvekilleri zorunlu değil ama ön seçime ben de gireceğim!Milletvekili Dursun Ataş, “Partimizde milletvekillerinin ön seçime katılmaları gibi bir zorunlulukları yok. Ama ben Kayseri’deki ön seçime girmek istiyorum. Bunu da ifade ettim. Parti yönetimimizden aksi yönde bir karar alınmazsa, bu konuda başka bir durum ortaya çıkmazsa ben kişisel olarak Kayseri’de ön seçime gireceğim. Kararım bu yönde” diye konuştu.
İYİ Parti ön seçim yapacak! Ataş: Milletvekilleri zorunlu değil ama ön seçime ben de gireceğim!
“Ben kendi için çalışan, kendi geleceği için çalışan bir vekil olmadım” diyen Ataş, “Bana verilen her oyu helal ettirmek için gece gündüz çalıştım. Bundan sonra da Allah nasip ederse çalışacağım. Bu şehre bir iktidar milletvekili olarak da hizmet vermek istiyorum. İktidar milletvekili olarak görev yaptığımda, Kayseri’ye nasıl hizmet edeceğimi de göstermek istiyorum. Bugüne kadar belediye başkanlığımda, milletvekilliğimde hem muhalefette görev yaptım. İktidarda olunca bu şehre nasıl hizmet edeceğimizi de herkesin görmesini istiyorum. Bu şehir sanayide, ticarette, tarımda, hayvancılıkta çok geriye gitti. Ne yazık ki, her alanda geriye giden bir Kayseri var” dedi.
İYİ Parti ön seçim yapacak! Ataş: Milletvekilleri zorunlu değil ama ön seçime ben de gireceğim!İYİ PARTİ HANGİ İLLERDE ADAYLARI BELİRLEMEK İÇİN ÖN SEÇİM YAPACAK?
İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'nın bütün seçim bölgeleri, Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Çanakkale, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Manisa, Mersin, Tokat, Trabzon ve Yozgat seçim bölgelerinde ön seçim yapılacak. 
'ÜYE TABANLI TEMAYÜL YOKLAMASI ŞEKLİNDE ÖN SEÇİM'
Bu illerde belirlenecek merkezlerde sandık kurulacak. Partiden yapılan açıklamada, “Parti üyelerimizin oy kullanacağı üye tabanlı temayül yoklaması şeklinde ön seçim yapılacaktır” denildi.
CİNSİYET KOTASI UYGULANACAK
Diğer yandan sonuçlar üzerinden cinsiyet kotası uygulanacak.  Ön seçim sonuçlarına göre listeye giren aday adaylarının kurulacak komisyonca mülakata tabi tutulacağı ve 7 Nisan’da da nihai listelerin İYİ Parti Genel Başkanlığına teslim edileceği de belirtildi. 
3 BİN 379 ADAYLIK BAŞVURUSU
İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda aday adaylığı başvurularının sona erdiğini duyurdu ve 3 bin 379 geçerli başvurunun kabul edildiğini kaydetti. 
KAYSERİ'DE KAÇ ADAY ADAYI BAŞVURU YAPTI
İYİ Parti Kayseri il başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Kayseri’de 47 milletvekili aday adayının olduğu açıklandı. 
İşte İYİ Parti'den Milletvekili aday adayı olan isimler. Haberin detayları için TIKLAYIN
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Olay Türk TV'de katıldığı "Sansürsüz" programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Programı izlemek için TIKLAYIN
İYİ Parti ön seçim yapacak! Ataş: Milletvekilleri zorunlu değil ama ön seçime ben de gireceğim!