İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş'tan AKP'ye Zekeriya Altınok ve KHK tepkisi

İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş'tan AKP'ye Zekeriya Altınok ve KHK tepkisi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KHK ile  polislikten ihraç edilip Doğubeyazıt'ta şehit olan Zekeriya Altınok'la ilgili konuşan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, "KHK'lılar teröristse neden askere alınıyor? Askere alınacak durumdalarsa neden terörist muamelesi görüyorlar?" dedi.

Doğubayazıt’ta İran sınırında devriye görevi yapan askerleri taşıyan zırhlı araca PKK tarafından roketatarla saldırı düzenlenmiş, hain saldırıda 5 Mehmetçik yaralanmıştı.

 Yaralı askerlerden Iğdır Devlet Hastanesi’nde ameliyat edilen Er Burak Zekeriya Altınok, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit olmuştu.

 İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, TBMM'de yaptığı konuşmada 24 Aralık 2017'de çıkarılan KHK ile polislik görevinden ihraç edildiği ortaya çıkan Zekeriya Altınok'la ilgili hükümete tepki gösterdi.

 Altınok gibi binlerce vatandaşın KHK'larla mağdur edildiğini savunan Ataş, "Karar verin; KHK'lılar terörist ise neden askere alınıyor? Askere alınacak durumdalarsa neden hala terörist muamelesi görüyorlar?" dedi.

 Dursun Ataş, sözlerine şöyle devam etti:

 "20 Ekim 2019 tarihinde Ağrı Doğubeyazıt'ta PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve hastanede şehit olan Zekeriya Altınok'u bugün Kayseri'de toprağa vermenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bundan daha üzücü olansa 2 çocuk babası bu şehidimiz 24 Aralık 2017 tarihinde yayınlanan KHK ile polis memurluğu görevinden 'terörist' olduğu gerekçesiyle ihraç edildi ve 16 ay cezaevinde kaldı. Bu evladımız gibi binlerce KHK mağduru vatan evladı var."

 'YAŞARKEN TERÖRİST İLAN EDİP EŞİNE İŞ-KUR'DAN İŞ VERMEDİNİZ'

 "Öncelikle şuna karar vermemiz lazım; KHK'lılar terörist ise neden askere alınıyor? Askere alınacak durumdalarsa neden hala terörist muamelesi görüyorlar?

 Yaşarken terörist ilan edip KHK'lı diye eşine İş-Kur'dan bile iş vermediğimiz bu şehidimizin şimdi zorunlu olarak eşine maaş bağlayıp 2 yakınına da iş vermek zorundayız. Bu çelişki nasıl ortadan kaldırılacak? Bu Meclis'in görevleri arasında değil mi? Hepinize saygılar."