İYİ Parti Milletvekili Ataş, kendisini seçimi kaybetmekten daha çok üzen o olayı anlattı!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, 'Beni seçimi kaybetmekten daha çok üzen konu' dedi ve bu yöndeki açıklamasıyla dikkat çekti. Milletvekili Ataş, seçim sürecine dair kendisini en çok üzen olayı bakın nasıl anlattı? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

İYİ Parti Milletvekili Ataş, kendisini seçimi kaybetmekten daha çok üzen o olayı anlattı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Milli Savunma Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçe teklifine yönelik komisyondaki görüşmelerde çarpıcı açıklamalar yaptı. Ataş, AK Parti’nin bazı söylemlerinin kendisini çok üzdüğünü belirtti. Milletvekili Dursun Ataş, “Ulusal bir sevinç kaynağının belli bir propaganda doğrultusunda politize edilmesi, ulusal sevince gölge düşürürken milli birlik ve beraberlik dokusunu da ciddi şekilde zedelemektedir. ‘Şu parti gelirse savunma sanayii yatırımları biter, Bunlar gelirse savunma sanayi de yapılan her şey boşa gider’ gibi asla olmayacağını herkesin bildiği şeyler seçim sürecinde bolca kullanıldı. Şahsen beni seçimi kaybetmekten daha çok üzen, bu söylem,  bu milletin gözünde bizim getirilmeye çalışıldığımız konumdur. Bu milli birlik ve beraberliğin zedelenmesidir. Politik tartışmalarımız ne olursa olsun, ordumuz bunun dışında kalmak zorunda” ifadelerini kullandı. 

Bunların reklamı yapılmaz

Cumhuriyet dönemine dair de hatırlatmalar yapan Milletvekili Ataş, “Bakın erken Cumhuriyet döneminde tesis edilen onlarca fabrika var. O dönemin şartlarında yapılan sanayi devrimi gibi bir devrim. CHP tarafından ‘reklam edilemez’ durumu vardır.  Bunun reklamı yapılamaz, o ulusal birlikteliğimizin bir tezahürü, medeniyetler seviyesinde en üste çıkma ülkümüzün bir yansımasıydı. Yine Türk Ordusu Kıbrıs’ta destan yazmıştır. Ama Bülent Ecevit Kıbrıs çıkarmasını kendisine atfetmezdi. Ayşe tatile çıksın sözü; bütün bir milletin istiklali için, vatan bildiği toprak için yapacaklarının dile yansımasıdır. Reklam yapılamaz şeyler vardır. Savunma sanayinde atılan adımlar da siyaset ötesi, devlet kazanımı bir mahiyete sahiptir. AKP’nin benimsediği bu militarist söylem, yapılan yatırımları ‘devlete ait olan’ olarak görmektense ‘parti başarısı’ üzerinden değerlendirmektir” dedi.

İYİ Parti Milletvekili Ataş, kendisini seçimi kaybetmekten daha çok üzen o olayı anlattı!

Savunma Sanayii yatırımları yeni başlamıyor! 

Savunma sanayisine yönelik yatırımlarının yeni başlamadığını belirten Ataş, “ASELSAN 1975 yılında kuruldu,  Havelsan 1982, Roketsan 1988,  MKE 1950, TEI 1985, TAİ 1973 yılında kuruldu. Hiçbir hükümette bunları seçim malzemesi yapmadı. Çünkü bazı şeyler siyaset malzemesi yapılmaz. Silahlı kuvvetlerin mahremi bu kadar göz önüne serilmez. Caydırıcılık için tatbikat yapılır, iç siyasete dahil edilmez. Ne yazık ki AKP iktidarında bu anlayışta olan bozulma dış politikaya da yansımıştır” şeklinde konuştu.