İYİ Parti'de ön seçimin yeri ve zamanı belli oldu!

İYİ Parti 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde milletvekili aday adaylarını belirlemek için ön seçim yapacak? Ön seçimle ilgili program netleşti.

İYİ Parti'de ön seçimin yeri ve zamanı belli oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti 28'inci dönem milletveikili adaylarını belirlemek için bazı illerde ön seçim yapacak. Ön seçimin yapılacağı iller arasında Kayseri'de var. Peki Kayseri'de ön seçim ne zaman, nerede yapılacak?
İYİ Parti'de ön seçimin yeri ve zamanı belli oldu!
İYİ Parti Kayseri'nin de aralarında bulunduğu 18 il ve 26 seçim çevresinde 1-2 Nisan tarihleri arasında milletvekili adaylarını belirlemek için ön seçim yapacak. 1 Nisan'da Kayseri'de yapılacak ön seçim saat 10:00 ila 17:00 arasında Kadir Has Kongre ve Spor Merkezinde yapılacak. Kayseri'de aralarında mevcut Milletvekili Dursun Ataş'ın da yer aldığı 47 isim üyelerin oyuna sunulacak. 
İYİ Parti'de ön seçimin yeri ve zamanı belli oldu!
İYİ PARTİ'DE KİMLER MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURU YAPTI
İYİ Parti'de ön seçimin yeri ve zamanı belli oldu!

İYİ PARTİ HANGİ İLLERDE ADAYLARI BELİRLEMEK İÇİN ÖN SEÇİM YAPACAK?
İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'nın bütün seçim bölgeleri, Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Çanakkale, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Manisa, Mersin, Tokat, Trabzon ve Yozgat seçim bölgelerinde ön seçim yapılacak. 
'ÜYE TABANLI TEMAYÜL YOKLAMASI ŞEKLİNDE ÖN SEÇİM'
Bu illerde belirlenecek merkezlerde sandık kurulacak. Partiden yapılan açıklamada, “Parti üyelerimizin oy kullanacağı üye tabanlı temayül yoklaması şeklinde ön seçim yapılacaktır” denildi.
CİNSİYET KOTASI UYGULANACAK
Diğer yandan sonuçlar üzerinden cinsiyet kotası uygulanacak.  Ön seçim sonuçlarına göre listeye giren aday adaylarının kurulacak komisyonca mülakata tabi tutulacağı ve 7 Nisan’da da nihai listelerin İYİ Parti Genel Başkanlığına teslim edileceği de belirtildi. 
3 BİN 379 ADAYLIK BAŞVURUSU
İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda aday adaylığı başvurularının sona erdiğini duyurdu ve 3 bin 379 geçerli başvurunun kabul edildiğini kaydetti. 
KAYSERİ'DE KAÇ ADAY ADAYI BAŞVURU YAPTI
İYİ Parti Kayseri il başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Kayseri’de 47 milletvekili aday adayının olduğu açıklandı. 
 

İYİ Parti ön seçim yapacak! Ataş: Milletvekilleri zorunlu değil ama ön seçime ben de gireceğim! Haberin ayrıntıları için TIKLAYIN