İttifak tartışması! 'CHP milletle ittifak yapmalı' çıkışı!

CHP'li Ümit Özer, İYİ Parti ile ittifak tartışmaları ve bu yönde yapılan bazı açıklamalara tepki göstererek, 'O parti bu parti demeden, birilerini beklemeden, medet ummadan halkın partisi CHP, adaylarını çıkarmalı ve milletle ittifak yapmalı, millete gitmeli, milletle kucaklaşmalıdır' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

İttifak tartışması! 'CHP milletle ittifak yapmalı' çıkışı!

Yerel seçim öncesi Kayseri Raporu hazırlamak için Kayseri’ye gelen CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, il binasında basın toplantısı düzenleyerek, çalışmalar hakkında bilgi vermişti.  Parti il binasında basın toplantısında CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, Kayseri’de en fazla belediye alarak sosyal belediyeciliğinin nasıl olacağını göstermek için yola çıktıklarını belirterek, “30 yıldır bu şehri yöneten ve şehre artık katkı sağlayamayacağına inandığımız bir zihniyetten kurtarmak, bir heyecan yaratmak için yola çıktık” ifadelerini kullanmıştı.

'CHP milletle ittifak yapmalı' çıkışı!

'Bu işin oyun bozanı olmayız'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise İYİ Parti ile ittifak tartışmaları ile ilgili olarak,  “İYİ Parti'nin adayı doğru bir adaysa ve seçim bölgesinde karşılığı varsa Kayseri kamuoyu bunu kabullenmişse biz ona destek veririz. Niye vermeyelim? Yani İYİ Parti istemese de destek veririz. Yani sonuçta kimse ben oyunu istemiyorum diyemez. Ha bizim aynı şekilde adaylarımıza onların destek vermesi gereken nitelikli adaylarımız çıkarsa isterlerse resmi olarak da ittifakta temsil anlamında da yer alabilirler. Bizim yaptığımız gibi de yapabilirler ama sonuçta biz bu işinin bozanı olmayız” ifadelerini kullandı.

'CHP milletle ittifak yapmalı' çıkışı!

Ancak Erol’un bu yöndeki açıklamaları tepki topladı. CHP Kayseri eski İl Başkanı aynı zamanda 28’inci Dönem Milletvekili Adayı Ümit Özer, “O parti bu parti diye birilerini beklemeden, medet ummadan halkın partisi CHP adaylarını çıkarmalı ve milletle ittifak yapmalı, millete gitmeli, milletle kucaklaşmalıdır” dedi.

'En az 4 Belediye kazanacağız' diye söz söyleyenler, bu ifadelerini havada bırakmamalıdırlar

“Son seçimlerde AKP, MHP, İYİ Parti Kayseri'de oy kaybederken her yerde oyunu arttıran tek parti CHP oldu. Şimdi CHP'yi aday çıkarma konusunda 'çaresizmiş' gibi gösterenler ya da herhangi bir partiye 'mahkummuş' gibi göstermeye çalışanlar, 'onlar destek vermese de biz destek oluruz' gibi tuhaflıklar içinde adres gösterenler, akla hayale sığmayacak ifadeler kullananlar, açıklamalar yapanlar bilmelidir ki, bu parti asla çaresiz değil!” diyen Özer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Son seçim sonuçlarına bakıldığında Kayseri'de yüzde 12'lerden yüzde 17'lere oyunu çıkaran bir CHP var. Her ilçede oyunu arttıran bir CHP var. Çalışıldığında, emek harcandığında, kapı kapı dolaşıp halka gidildiğinde demek ki bir şeyler yapılabiliyor. Bizler, yol arkadaşlarımızla bunu yapmak için gece gündüz çalıştık. Her mahallede CHP üyesi yaptık, üyemiz olmayan mahalle bırakmadık, üye sayımızı sürekli artırdık. Bu nedenle halkın partisi CHP her ilçede adayları ile seçime girecek birikime, güce sahiptir. Şimdi her fırsatta bu birikimden aldıkları güçle 'oyumuzu arttırdık' diye övünenler, ''En az 4 Belediye kazanacağız' diye söz söyleyenler, bu ifadelerini havada bırakmamalıdırlar! Kuruluşun ve kurtuluşun partisi CHP Kayseri'de aday 'çıkaramayacak' ya da birilerine 'mahkum' dedirten bir görüntüye büründürülmemelidir. O nedenle o parti bu parti demeden, birilerini beklemeden, medet ummadan halkın partisi adaylarını çıkarmalı ve milletle ittifak yapmalı, millete gitmeli, milletle kucaklaşmalıdır.

'CHP milletle ittifak yapmalı' çıkışı!

CHP'den ittifak açıklaması! Haberin detayları için TIKLAYIN

'CHP milletle ittifak yapmalı' çıkışı!