- Haberler
- Siyaset
- İstikbal'in satışının ardından dikkat çeken paylaşım! 'Onlar yalnızca birer şirketti demiyorum'
İstikbal'in satışının ardından dikkat çeken paylaşım! 'Onlar yalnızca birer şirketti demiyorum'
Kayseri'de satılan firmalar arasında HES Kablo'dan sonra İstikbal'de eklendi. Bir bir satılan dev firmaların ardından CHP Hacılar İlçe Başkanı'ndan dikkat çeken paylaşım geldi.
Kayseri’nin dev firmaları arasında yer alan ve binlerce çalışanı bulunan Erciyes Anadolu Holding bünyesindeki firmalar bir bir satışa çıktı. Arka arkaya yapılan satışlar dikkat çekerken CHP Hacılar İlçe Başkanı Galipcan Tatlı’nın paylaşımı öne çıktı. Satılan firmalarda Hacılar’ın emeğinin de bulunduğunu ifade eden Tatlı, “Onlar yalnızca birer şirketti demiyorum” dedi.
Dikkat çeken paylaşım geldi
“HES Kablo derken, sonunda İstikbal de satıldı” diyen Galipcan Tatlı, “Biz bu toprakların çocukları, bu markalarla büyüdük. Onlar yalnızca birer şirketti demiyorum. Hacılar’ın emeği, cesareti ve memleketin gururuydu. İç Anadolu’da ticaretin en zorlu şartlarda mücadele ettiği bir dönemde, ilçemizin insanı yoklukların içinden bir başarı hikâyesi çıkardı. Bir filiz gibi büyüttü bu markaları” dedi.
‘Bu hikayede biz varız’
Galipcan Tatlı, “Ben meseleye yalnızca kişiler üzerinden bakmıyorum. Çünkü bu markaların başarılarını görerek büyüyen biz gençler, aynı zamanda o kültürü de içimize taşıdık, benimsedik. Hacılar ismini sanayi alanında zirveye taşıyan şey tek başına sermaye değil; memleketim insanının çalışkanlığı, direnci ve üretme iradesiydi. Bu yüzden insan duygusallaşıyor. Çünkü bu markalarda ilçemizin alın teri, gençlerin hayalleri ve yılların emeği var. Bu hikayede biz varız! Ama ben umudumu asla kaybetmem” diye konuştu.
‘Hacılar’a bir Girişimcilik Merkezi kazandıracağız’
Satılan firmaların yerine yenilerinin de eklenmesi için çalışmaların yapılacağını belirten Tatlı, “Çünkü bu toprakların gençlerine inanıyorum. Yine başaracağımıza, içimizden yeniden büyük sanayiciler, girişimciler ve devlet insanları çıkaracağımıza yürekten inanıyorum… İlk seçimlerde iktidara geldiğimizde Hacılar’a bir Girişimcilik Merkezi kazandıracağız. Sanayi kültürümüzü genç kuşaklara aktaracak, üretim ruhunu yeniden büyüteceğiz. Göreceksiniz sanayi alanındaki başarılarımızı sürekli hale getireceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi, Hacılar’a çok yakışacak” diyerek paylaşımını sonlandırdı.


