İstifa etti!

Kan ve çadır satma tartışmalarının odağındaki Kızılay Başkanı Kerem Kınık, 14 Mayıs seçimlerine iki gün kala istifa etti.

İstifa etti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrası çadır satmasıyla gündeme gelen Kızılay’ın Başkanı Kerem Kınık istifa etti. 

Kerem Kınık, istifasının ardından sosyal medya hesabında, “Türk Kızılay Genel Başkanı” unvanı yerine “Kızılay gönüllüsü” ifadesini kullanmaya başladı.

Dün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılay’ın çadır satması hakkında “Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez” demişti.

İstifa etti!

STİFA EDERSEM KAOS OLUR” DEMİŞTİ

Diğer yandan Meclis Deprem Araştırma Komisyonu’nda geçtiğimiz mart ayında savunma yapan Kınık, istifa edip etmeyeceği konusundaki sorulara “Kızılay Başkanı istifa ettiğinde tüzük gereği genel kurula gidilmesi gerekir. Kızılay'ın idari işleri durur ve kaotik bir durum oluşur” yanıtını vermişti. AHBAP derneğine yapılan çadır satışına ilişkin haberinin olmadığını iddia eden Kınık, “Vatandaşın bağışı ile satılan bir çadır yok. Vatandaşa yönelik bir ticari satış olmamıştır olamaz. Çadır satışından benim de AHBAP Derneği Başkanı'nın da haberi yoktu. Bana sorsalardı AHBAP'a göndermeyin derdim. Haberimiz olsaydı vermezdik çünkü dünyanın pek çok yerinde çadır bakıyorduk, kendi lojistiğimizle o çadırları bölgeye götürürdük.” demişti.