İşte milyar dolarlık altın bulunan Kayseri'deki o köy

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetimindeki Koza Altın AŞ'nin altın arama çalışmaları sonucunda 1,2 milyar dolar değerinde yeni altın rezervlerine ulaştığı Kayseri'nin köyü merak konusu oldu.

İşte milyar dolarlık altın bulunan Kayseri'deki o köy

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetimindeki Koza Altın AŞ'nin altın arama çalışmaları sonucunda 1,2 milyar dolar değerinde yeni altın rezervlerine ulaştığı Kayseri’nin köyü merak konusu oldu.

Borsa İstanbul’da işlem gören Koza Altın AŞ, Mart ayı sonunda altın arama çalışmaları sonucunda ulaştığı yeni altın rezervlerine ilişkin yazıyı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) paylaştığında Kayseri’de 1.2 milyar dolarlık altın bulunduğu kamuoyuna yansıdı.

Koza Altın A.Ş.’nin 31 Mart 2023'te KAP’a yaptığı açıklamasında, 2022 yılı Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu (UMREK) raporunda, yıl içerisinde yaklaşık 206 bin ons altın üretilmesine rağmen mevcut rezervin 154 bin ons artış gösterdiği kamuoyuna duyuruldu.

Himmetdede Altın Madeni bünyesinde Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Kaşköy mahallesinde yürütülen projede 31 Mart 2023 UMREK raporunda 614 bin ons altın potansiyeli de yeni keşif kaynak olarak olarak açıklandı.

Kaşköy’de bulunan ve Himmetdede Altın işleme tesislerinde işlenecek olan altının piyasa değerinin 1,2 milyar dolara ulaşabileceği tahmin ediliyorken Koza Altın’ın Himmetdede çevresinde altın arama çalışmalarının devam ettiği de öğrenildi.

1.2 milyar dolarlık altın rezervi bulunan Kaşköy merak konusu oldu,

Sosyal medyada ve internet ortamında bir çok insan Kaşköy hakkında bilgi sahibi olmak için arama yaptı.

Koza Altın A.Ş.’nin altın işleme tesisi Kayseri’nin 35 km. kuzeybatısında, D260 karayolunun kenarında ve Himmetdede Beldesi ile Kalaba Kasabası arasında bulunuyor.

Altın rezervinin bulunduğu Kaşköy nerede, altın bulunan köy nerede sorusu da sıkça sorulmaya başladı.

Kayseri’nin Kocasinan Ilçesi’ne bağlı bir mahalle olan Kaşköy Himmetdede Altın İşleme Tesisi’nin 11 kilometre yakınında bulunuyor. 

Çıkarılacak olan altının Kaşköy’ün ekonomik durumunu nasıl etkileyeceği de merak ediliyor.

İşte milyar dolarlık altın bulunan Kayseri'deki o köy