İşte milli parklara girmenin maliyeti

Araştırmacı Nezir Ötegen, Develi ve Yahyalı ilçelerinde bulunan milli park giriş ücretleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu parklara girmenin maliyeti ne kadar? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

İşte milli parklara girmenin maliyeti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Araştırmacı Nezir Ötegen, milli parkların 2023 yılı giriş ücretleri hakkında açıklamalarda bulundu.  Ötegen, Kapuzbaşı Şelalesi, Derebağ Şelalesi ve Sultan Sazlığı Milli Parkı giriş ücretlerini şöyle sıraladı:

Tek kişi: 19 TL
Araç: 60 TL
Minibüs: 175 TL
Midibüs: 285 TL
Otobüs: 570 TL
Öğrenci: 10 TL

Ötegen, bu giriş ücretlerinin vatandaşlar tarafından çok bulunduğunu söyledi. Ötegen, Develi ilçesinde yer alan Sindelhöyük Sultan Sazlığı Milli Park kamp alanı ile Soysallı Büğleyen Milli Park alanı ücretlerinin de hemen hemen aynı olduğunu ifade etti. 

Bu fiyatların cep yaktığını aktaran Ötegen, Milli Parklar Genel Müdürlüğünden bu ücretlendirme için bir çözüm bulmasını istedi. 2023 yılında milli parkların giriş ücretlerinin cep yaktığını söyleyen Ötegen, 2024 yılında fiyatların ne kadar olacağını sordu.
Ötegen, 2024 yılında giriş ücretlerine yüzde 50 zam yapılması dahilinde,

Tek kişi: 30 TL
Taksi: 90 TL

Yüzde 100 artış olursa,

Tek kişi: 40 TL
Taksi: 120 TL
Otobüs: 1140 TL olacağını paylaştı.

Ötegen konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kiralama ihalesi yapılırken giriş ücreti de göz önünde bulundurularak ihale yapılıyor. Bu da ister istemez vatandaşa yansıyor. Bu ücretlendirme bölge insanımıza çok geliyor. İlgililerin bilgisine.”

İşte milli parklara girmenin maliyeti