İşte 'keyfine' düşkün Kayserililer...

Hasankeyf, 'Türkiye Yüzyılına' yeni vizyonuyla hazırlanıyor birçok medeniyete ev sahipliği yapan Hasankeyf ilçesi, yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlıyor. Hasankeyf'i görmeye giden Kayserili turistler Hasankeyf ile ilgili düşüncelerini aktardı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İşte 'keyfine' düşkün Kayserililer...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Devlet Su İşleri(DSİ) tarafından yapılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 19 Mayıs 2020 tarihinde 2 bin metrelik kurdelenin kesilmesi ile faaliyete başlayan Veysel Eroğlu Barajı’ndan etkilenen tarihi Hasankeyf ilçesi, yeni vizyonuyla "Türkiye Yüzyılına" hazırlanıyor.
Barajın inşa süreciyle birlikte 98 iş yeri ve yaklaşık 800 konut inşa edilerek yeni Hasankeyf oluşturuldu. Konutların yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafında hükümet konağı, belediye, emniyet, jandarma binaları, devlet hastanesi, kütüphane, spor salonu, müze, yüksekokul, arıtma tesisi, cami ve okul gibi kamu hizmet birimlerinin de tamamlanarak hizmete alındı.
Bölge mimarisine uygun inşa edilen 160 metrekarelik evler ile eski Hasankeyf’te yaşayan insanlar 30-40 metrekarelik evlerden çıkarak daha rahat bir hayat yaşamaya başladı.

Yenilenen Hasankeyf'i görmek isteyen vatandaşlar bölgeyi ziyaret etti. Bölgeyi ziyaret eden Kayserili turistler Mehmet Akif Sezer ve Ayşe Sezer bölge ile ilgili izlenimlerini anlattı. Mehmet Akif Sezer yaptığı açıklamada.

“Yani birtakım bir güzellikler yapılmış. Yalnız mesire alanlarının eksikliği var. O mesire alanlarının eksikleri de tamam olursa gelen vatandaş burada rahat eder. Kayseri'de mesire alanlarında bungalov ve benzer tipte evler yapılmış, mesire alanları yapılmış. Burada da o tür yerler olursa vatandaş hiç değilse sağda solda mangal yapıp da etrafı pisletmeksizin belediyenin yaptırmış olduğu yerlerde bu işler yapılırsa etraf hem temiz kalır hem yangını da bilmem neydi çıkmaz. Genel olarak gözümüze batarcasına değişiklikler var tabii.” İfadelerine yer verdi.

Hasankeyf’e ilk defa geldiğini anlatan Ayşe Sezer ise “Hasankeyf’i ziyarete geldik. Güzelliklerini görmeye geldik. Yani çok beğendik çok mutluyuz burada. Geziyoruz, görmediğimiz yerleri görüyoruz. Son derece güzel bir yer. Hatıralarımızdan canlandırdığımızdan daha güzel. İyidir hoştur buralar. Gezilmeye değer yerlerdir, turistik yerlerdir." İfadelerine yer verdi.

İşte 'keyfine' düşkün Kayserililer...İşte 'keyfine' düşkün Kayserililer...