İşte Kayserili ünlüler!

Kayserili birçok ünlü isim sanat, spor, siyaset ve iş dünyasında yerini alıyor. Kayseri'den çıkan ve yeteneklerini tüm Türkiye'ye kanıtlayan ünlü isimleri sizin için listeledik. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

İşte Kayserili ünlüler!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri, tarihi, doğası, kültürel yapısı ile her seferinde dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Gezilip görülecek noktaları ile turistlerinde ilgi odağında olan Kayseri İç Anadolu’nun önemli şehirleri arasında yerini alıyor. 

Sadece gezilecek görülecek yerleri ile de değil yemekleriyle de akılları baştan alıyor. Mantısı ve pastırması ile bilinen Kayseri, pek çok ünlü isminde memleketi olarak ön plana çıkıyor. İşte Kayserili ünlüler!Kayseri’ye değer katan ilim insanları şöyle sıralayabiliriz:

Seyyid Burhaneddin Hazretleri: Mevlana’nın hocası
Davud-el Kayseri: Osmanlı medrese eğitim sisteminin kurucusu
Mimar Sinan (Koca Sinan): Osmanlı Devleti’nin dünyaca ünlü mimarı 
Kadı Burhaneddin: Kayseri’nin yetiştirdiği ünlü devlet adamı ve şairdir.
Yine Kayseri’nin yetiştirdiği önemli ozanların başında da şu isimler geliyor: 
“Yedi iklim dört köşeyi dolandım
Meğer dünya her tarafta bir imiş
Ben dünyayi Al'Osman'ın sanırdım
Meğer dünya yüz sultanlık yer imiş” dizelerini yazan halk ozanı Dadaloğlu, 
“Dünya olur bir gün harab
Ne bülbül kalır ne gurab
Rızka sebep olan türab
Gözlerine dolar bir gün” dizelerini yazan Türk halk edebiyatının zirve isimlerinden Aşık Seyrani’de Kayserilidir. İşte Kayserili ünlüler!
Kayseri, son dönemlerde yetiştirdiği siyaset ve iş adamlarıyla öne çıkıyor.  İşte Kayseri’nin yetiştirdiği siyasi isimler:
Abdullah Gül: Türkiye 11. Cumhurbaşkanı
Mehmet Özhaseki: Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı
Derviş Eroğlu: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Eski Cumhurbaşkanı 
Alparslan Türkeş: Milliyetçi Hareket Partisi kurucusu 
Kadir Has: Hayırsever iş insanı
Rifat Hisarcıkoğlu: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı 
Burhan Kuzu, Necmettin Nursaçan, Bekir Yıldız, Mustafa Elitaş ve 'Her şeyin bir şeyini, bir şeyin her şeyini bileceksiniz', gibi güzel öğütleri bulunan Türk iş dünyasının yetiştirdiği ender sanayicilerden Sakıp Sabancı’da Kayserilidir. İşte Kayserili ünlüler!İşte Kayserili ünlüler!Yine Kayseri’den sanat camiasında yer edinen önemli oyuncular, şarkıcılar ve mankenler yer alıyor. O isimler: Yavuz Sepetçi, Öznur Serçeler, Sinan Albayrak, Sibel Kekilli, Deniz Akkaya, Murat Ünalmış, Cansu Tosun, Mutlu Güney, Günay Karacaoğlu, Hasan Kaçan, Görsel Arsoy, Baha, Reyhan Karaca, Melek Mosso, Fatih Bulut, Deniz Akkaya, Ali İhsan Varolİşte Kayserili ünlüler!İşte Kayserili ünlüler!Kayseri’nin yetiştirdiği sporcuları da görmezden gelmek mümkün değil. İşte o sporcular: Sinan Güler, Ömer Bayram, Evren Turhan, Olcay Şahan, Umut Bulut, Abdulkadir Bitigen.İşte Kayserili ünlüler!
Öte yandan Aşkın sembolü olan Kerem ve Aslı Kayserili.   

Kayseri’nin ünlüler listesi epey kalabalık. Kayseri ekonomiye sağladığı katkıların yanında ülkeye her alanda sağladığı artılarla da öne çıkıyor.