Borsa'da haftalık kapanış nasıl oldu?

Kayserili Borsa yatırımcılarında yakından takip ettiği Borsa İstanbul haftalık kapanışı nasıl oldu? Seçim sonrası ilk haftalık kapanışını yapan Borsa İstanbul'da yükseliş devam edecek mi? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Borsa'da haftalık kapanış nasıl oldu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Borsa İstanbul’da başlayan yükseliş hafta içi işlem günlerinde de devam etti. Seçim belirsizliğin bitmesiyle haftayı yükseliş ile başlayıp yükseliş ile kapatan Borsa İstanbul’da gelecek hafta da yükselişin devam edip etmeyeceği ise merak konusu oldu.
Seçim belirsizliğinin bitmesi ve yeni kurulacak kabinede ekonomi için yeni isimlerin geçmesi Borsa İstanbul’da olumlu etki yaptı. Haftaya ilk işlem günü olan 29.05.2023 Pazartesi, BİST 100 Endeksi 4.768 puanda yüzde 4.10 oranında yükseliş ile kapatmıştı. 31.05.2023 Çarşamba günü hariç diğer 3 işlem gününde de olumlu seyrine devam eden Borsa İstanbul, haftayı BİST 100 Endeksi 5.114,97 puan ile yüzde 3,13 yükseliş ile kapattı. Borsa İstanbul’da seçim sonrası yükseliş BİST 100 Endeksi’nde yüzde 11’leri görmüş oldu.