İşte Kayseri vekillerinin Meclis karnesi! Hangi vekil ne yapmış?

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin üzerinden tam bir yıl geçti. Bir yıllık süreçte hangi vekil neler yaptı? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

İşte Kayseri vekillerinin Meclis karnesi! Hangi vekil ne yapmış?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye 14 Mayıs 2023 tarihinde sandık başına giderek Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimi kapsamında tercihini yaptı. Seçimin üzerinden tam bir yıl geçti. 14 Mayıs seçiminin ardından Kayseri’den seçilen vekiller Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bugüne kadar neler yaptı? 

Hangi vekil kaç kanun teklifi, soru ve araştırma önergesi verdi? İşte Meclis’teki vekillerin karnesi…

Listenin ilk sırasında CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç yer aldı. Milletvekili Genç, 3 kanun teklifi, 26 soru önergesi, 83 araştırma önergesi verdi. İkinciliği MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir ile Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan paylaştı. Özdemir ile Arıkan, 3 kanun teklifi, 44 soru önergesi verdi. Listenin üçüncü sırasında ise İYİ Partili Dursun Ataş yer aldı. Milletvekili Ataş, 2 kanun teklifi, 5 soru önergesi ve 1 araştırma önergesi verdi. Dördüncü sırada yer alan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ise 6 soru önergesi verdi. 

Diğer yandan AK Parti Kayseri Milletvekilleri; Hulusi Akar, Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı ve Bayar Özsoy’un herhangi bir kanun teklifi, soru ya da araştırma önergesi vermediği belirtildi. 

Vekillerin karnelerini paylaşan CHP Kayseri İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış, “Çalışkan vekil nasıl olur bakınız. AKP-MHP vekilleri ise verilen önerge ve tekliflerin reddi konusunda 1.sıradalar haklarını yemeyelim.” dedi 
 

İşte Kayseri Vekillerinin Meclis karnesi! Hangi Vekil ne yapmış?