İşte Belediye'deki 480 milyon liralık zararın nedeni

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık ayı toplantısına Kayseri Ulaşım A.Ş.'nin yıl sonunu 480 milyon lira zarar ile kapatacak olması damga vurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 480 milyon liranın zarar olmadığını belirterek, nedenini açıkladı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

İşte Belediye'deki 480 milyon liralık zararın nedeni
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı Meclis Toplantısı’na Kayseri Ulaşım A.Ş.’nin yıl sonunu 480 milyon lira zararla kapatacak olması damgasını vurdu. Meclis gündeminin 17. maddesinde; Kayseri Ulaşım Turizm İnşaat Taahhüt Proje Müşavirlik Telekomünikasyon Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin sermaye artırımdan dolayı rüçhan hakkının kullanıp, kullanılmayacağı ve kullanılacaksa Büyükşehir Belediyesi’nin payına tekabül eden kısmın ödenmesi talebi görüşüldü. Madde üzerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, Pandemi döneminde Ulaşım A.Ş.’nin 150 milyon, takip eden 2021 yılında 185 milyon ve 2022 yılında 450 milyon lira zarar ettiğini, bu konuda Sayıştay’ın uyarılarının olduğunu hatırlatarak, bu konuda nasıl bir çalışma yapıldığını sordu. 

İşte Belediye'deki 480 milyon liralık zararın nedeni
Oturuma başkanlık eden Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bunun bir zarar olmadığını belirterek, kamu hizmeti verdiklerini, vatandaşların uygun fiyatla ulaşım hizmetlerinden faydalanabilmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak bu durumu sübvanse ettiklerini ifade etti.  Büyükkılıç’, “Biz kişi başına 5,5 lira değil de 14 lira veya 16 lira alacak olsak sorun çözülecek. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, büyükşehir belediyeleri içinde en uygun fiyata hizmet veren belediyeler içinde yer alıyor” dedi. 
Büyükkılıç’ın açıklamasının ardından Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Canbulut da meclis üyelerine brifing verdi.

İşte Belediye'deki 480 milyon liralık zararın nedeni

İyileştirme ve yerlileştirme çalışmaları kapsamında 42 milyon liralık bir kazanım elde ettiklerini ifade eden Canbulut, Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda kullanılmak için kendi enerjisini üretmek için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Bu kapsamda İncesu Bölgesi’ne kurulacak ve 22 milyon 500 bin Euro’ya mal olacak 4 rüzgar santralinin ihale aşamasına geldiğini vurguladı. Canbulut söz konusu 4 rüzgar santralinden 2’sinin Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım konusundaki elektrik gereksinimini karşılayacağını, diğer 2’sinin ise 4 rüzgar santralinin kredisini ödeyeceğini söyledi.