İşte 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün en sevdiği tatlı

Aslen Kayserili olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, en sevdiği tatlı hangisi? Tatlı Kayseri yöresine mi ait? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

İşte 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün en sevdiği tatlı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Aslen Kayserili olan Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, siyasette uzun süre etkin bir rol oynadı. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurucularından olan Gül, Kayseri Milletvekilliği, kısa bir dönem Başbakanlık, Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı ve 2007-2014 dönemleri arasında da Cumhurbaşkanlığı görevini yürüttü. 

Siyasi hayatına Refah Partisi ile başlayan Gül, partinin kapanma sürecinde daha sonra Fazilet Partisi'ne katıldı. Fazilet Partisi’nde genel başkan seçilemeyince 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucular kurulu üyesi olarak partinin kuruluşunda önemli rol oynadı.İşte 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün en sevdiği tatlıGÜL, 58. TÜRKİYE HÜKÜMETİNİ KURDU
Gül, AK Parti'nin 2002 Türkiye genel seçimlerini kazanmasıyla Başbakan oldu ve 58. Türkiye Hükûmetini kurdu. Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasağı Gül Hükûmeti tarafından kaldırılınca Erdoğan 2003 Türkiye milletvekili ara seçimleri ile meclise girdi ve başbakan olarak 59. Türkiye Hükûmetini kurdu. Kabinede Başbakan yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Gül, 2007’de Cumhurbaşkanı seçildi ve 2014 yılına kadar bu görevi sürdürdü. 

2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ın seçilmesinin ardından Gül, siyasetten uzak kalmayı tercih etti ve sessizliğini korudu.İşte 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün en sevdiği tatlıGÜL'ÜN EN SEVDİĞİ TATLI
Diğer yandan Abdullah Gül’ün sadece siyasi hayatı değil özel hayatında neyi sevip neyi sevmediği de merak edildi. Pastırma ve sucuğun başkenti olan Kayseri’de birbirinden enfes lezzetler sofraları süslüyor. Abdullah Gül’ün eşi Hayrunisa Gül’ün de Kayseri mutfağını özenle hazırlayıp misafirlerine ikram ettiği ve Kayseri mutfağına pozitif ayrımcılık yaptığı biliniyor. 

Kayseri mutfağını çok seven Abdullah Gül’ün ise en sevdiği tatlı yine memleketine özgü bir tatlı. Alınan bilgilere göre 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül en çok nevzine tatlısını seviyor ve sık sık yaptırıyor. 
Nevzine tatlısı tahin ve pekmezin muhteşem uyumu ile karşımıza çıkıyor.İşte 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün en sevdiği tatlıNEVZİNE TATLISI NEDİR, NASIL YAPILIR HABERİ İÇİN TIKLAYIN