Kayserili iş adamının! İstanbul Küçükçekmece'de... Değeri açıklandı

Kayserili iş adamının Borsa'da işlem gören şirketi Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin portföyünde yer alan ArenaPark AVM'nin değeri açıklandı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili iş adamının! İstanbul Küçükçekmece'de... Değeri açıklandı

Kayserili iş adamı Süleyman Çetinsaya’nın Borsa’da “AVPGY” koduyla işlem gören şirketi Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. portföyünde yer alan gayrimenkullerin değerleme raporlarını Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıkladı. Şirketin, Forum Trabzon AVM, ArmoniPark AVM'den sonra değerleme raporu açıklanan gayrimenkullerden biri de İstanbul’un Küçükçekmeçe ilçesinde bulunan ArenaPark AVM oldu.

İstanbul Küçükçekmece'de... Değeri açıklandı, Kayserili iş adamının

İnvest Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.’nin ArenaPark AVM 2023 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporuna göre “104 adet bağımsız bölümden oluşan Arenapark Alışveriş Merkezinin toplam pazar değeri KDV hariç 2.411.600.000 TL, toplam pazar değeri KDV dahil 2.893.920.000 TL” olarak açıklandı.

İstanbul Küçükçekmece'de... Değeri açıklandı, Kayserili iş adamının

Raporda, Arenapark Alışveriş Merkezi ile ilgili bazı bilgilere ise şu şekilde;

  • “İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Atakent Mahallesi, Çiçekli Vadi Caddesi ve Atatürk Caddesi arasındaki kısımda yer alan, 49.114,10 m² alana sahip 640 ada 1 parsel üzerinde 104 adet bağımsız bölümden oluşan Arenapark AVM’dir.
  • AVM 2 bodrum, zemin ve 7 normal kat olacak şekilde toplam 10 katlıdır. 
  • Projesine göre 2. bodrum katta, sığınak, su deposu, otopark, teknik hacimler; 1. bodrum katlarında otopark, tesisat odaları, yürüyüş yolları ve 47 adet dükkan; tesisat katında teknik hacimler; zemin katında 5 adet AVM girişi, yürüyüş yolları ve 51 adet bağımsız bölüm; 1.normal katında tesisat mahali; 2. ila 7. normal katlarında her katta 1’er adet ofis olmak üzere Arenapark AVM bünyesinde toplam 104 adet bağımsız bölüm tasarlanmıştır. 
  • AVM bünyesinde 2 adet atrium alanı yer almaktadır. AVM’de otopark alanları yer alan kısımlarında 7 adet giriş, zemin katta 5 adet ana giriş kapısı olmak üzere AVM’ye toplam 12 adet giriş noktası yer almaktadır.
  • Yetkililerden alınan bilgilere göre AVM içerisinde toplam kiralanabilir alanın 44.000 m² olduğu bilgisi alınmıştır.
  • Özet olarak yerinde yapılan tespitler ve AVM yetkilileri ile yapılan görüşmede ofis alanları dikkate alınmaksızın boş dükkanların toplam alanının 423 m² ve AVM’nin güncel doluluk oranının %99 olduğu hesaplanmıştır.

İstanbul Küçükçekmece'de... Değeri açıklandı, Kayserili iş adamının

  • 2022 ve 2023 yılları için aylık ortalama ziyaretçi sayısının 1 milyon kişi civarında olduğu şifahen öğrenilmiştir.
  • Açık hava AVM olarak planlanan projede, tüm ticari alanlara giriş kapıları dışarından açık alandan sağlanmaktadır. Açık alanlarda yürüyüş yolları, peyzaj alanları ve süs havuzları yer almaktadır.
  • AVM içerisinde yapılan incelemede kat holleri, dekorasyon malzemeleri, dükkan dış cephe özellikleri ve AVM içerisinde genel olarak kaliteli yapı malzemelerinin kullanıldığı görülmüştür.
  • Dükkan dekorasyonları kiracılar tarafından mağazaların konseptine uygun olarak yapılmıştır.
  • İç kısımda ortak alanlar seramik kaplı olup, tavan spotlu asma tavandır.
  • Bodrum katta kapalı otoparklarda zemini epoksi kaplamadır.
  • Merkezi ısıtma ve soğutma yapılmaktadır. 
  • Otomasyona bağlı yangın alarmı ve söndürme sistemleri mevcuttur. 
  • Güvenlik, temizlik ve teknik (elektrik-mekanik) hizmetler ile periyodik bakım, onarım ve yenileme hizmetleri AVM yönetimi tarafından verilmektedir. 
  • AVM bünyesinde yer alan mağazaların yanı sıra 1. bodrum Site Sineması bulunmaktadır.
  • AVM genelinde kiralanabilir alanların büyük kısmı 1. bodrum, zemin katlarında yer almaktadır. 
  • AVM içerisinde yer alan önemli ve bilindik markalar Migros, LCW, Mavi, Defacto, Mudo, ADL, Colins, Deichman, banka şubeleri, Flo, Koton, Mango, Samsung, Siemens olarak sıralanabilir.”

İstanbul Küçükçekmece'de... Değeri açıklandı, Kayserili iş adamının

Raporun “Nihai Değer Takdiri ve Sonuç” bölümünde ise şu bilgilere yer verildi: “Rapor içeriğinde özellikleri belirtilen alışveriş merkezinin yerinde yapılan incelemelerinde konumuna, arsasının yüzölçümü büyüklüğüne, imar durumlarına, parseldeki yapının toplam kullanım alanı büyüklüğüne, fiziksel özelliklerine ve çevrede yapılan piyasa araştırmalarına göre günümüz ekonomik koşulları itibariyle takdir edilen toplam değeri aşağıdaki tabloda sunulmuştur.

İstanbul Küçükçekmece'de... Değeri açıklandı, Kayserili iş adamının

Bulundukları bölge, konumları, imar durumları, ulaşımı ve kullanım olanakları göz önünde bulundurularak, değerleme konusu taşınmazların “SATILABİLİR” nitelikte olduğu kanaatindeyiz. İş bu rapor e-imzalı dokuman olarak hazırlanmıştır. Bu rapor Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği tarafından yayınlanan Uluslararası Değerleme Standartları (2017) kapsamında ve Sermaye Piyasası Hükümlerine göre hazırlanmıştır. Bilgilerinize sunulur. 05 Ocak 2024 (Ekspertiz tarihi: 29 Aralık 2023)”

Şirketin KAP üzerinden açıklaması çin TIKLAYINIZ

İstanbul Küçükçekmece'de... Değeri açıklandı, Kayserili iş adamının