İlyas Sarı: Bıçak kemiği kesmeye başladı

Eğitim İş Şube Başkanı İlyas Sarı, yoksulluk sınırının 33 bin 750 lira olduğunu ifade ederek, kamu emekçilerinin hak gasplarına tahammüllerinin olmadığını, 'Emekçiler için bıçak kemiğe dayanmakla kalmamış, kemiği de kesmeye başlamıştır' diye konuştu. Eğitimcilerin ücret artışıyla ilgili talepleri Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

İlyas Sarı: Bıçak kemiği kesmeye başladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Asgari ücretin belli olmasının ardından toplumun farklı kesimlerinden ücret artışıyla ilgili talepler gündeme taşınmaya başladı. Bu konuda en aktif grup ise sık sık twitter’da gündem olan eğitimcilerin… Kayseri Olay Gazetesi olarak eğitimcilerin taleplerini Eğitim İş Şube Başkanı İlyas Sarı’ya sorduk. Toplumun tüm kesimleri için yaşanabilir bir ücret talep ettiklerini ifade eden Sarı, gazetemize yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Mayıs ayında 4 kişilik bir aile için açlık sınırının 12 bin liraya, yoksulluk sınırının ise 33.750 liraya dayandığı görülmüştür. Artık kamu emekçilerinin hak gasplarına tahammülleri kalmamıştır. Emekçiler için bıçak kemiğe dayanmakla kalmamış, kemiği de kesmeye başlamıştır! Ekonomi bilimine inatla sürdürülen politikaların faturası emekçilere kesilemez! "Ekonomiyi büyütmekteki başarısını" yıllardır dilinden düşürmeyen iktidarın inatla görmezden geldiği gerçek, bir ekonominin onu var eden emekçilerin alım gücü büyümedikçe sağlıklı ve kalıcı olarak büyüyemeyeceğidir! Dolayısıyla kamu emekçisine, işçiye, asgari ücretliye, emekliye reva görülen bu tabloda ülkemiz kaybetmektedir. Bugün yaşadığımız bu sürece karşı durmanın yolu ise dün olduğu gibi birlikte, omuz omuza mücadele etmekten geçmektedir. Seçim öncesi ve sürecinde iktidar tarafından söz verilen en düşük memur maaşının net :22.500 tl olacaktır, vaadinin memur sendikaları olarak takipçisiyiz. Her zaman emeğin onuru için mücadele eden Eğitim-İş ve Birleşik Kamu İş konfederasyonu olarak, haklarımıza, iş güvencemize ve geleceğimize yönelen her türlü saldırıya karşı, 15-16 Haziran 1970 direnişinin ruhuyla mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. 
Sosyal medyadan örgütlenen öğretmenler ise yaptıkları paylaşımlarda maaş taleplerinin  34 bin lira olduğunu farklı yöntemlerle dile getirdi.