'İktidar bataklığa saplandı'

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Kayseri-Yerköy yüksek hızlı tren hattının maliyetinin arttığını söyleyerek iktidarı eleştirdi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

'İktidar bataklığa saplandı'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin yıllardır beklediği yüksek hızlı tren konusunun gündeme gelmeye devam ediyor.  Ankara-Kayseri arasında seyahat süresini 2 saate düşürecek Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı’nın temeli  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla 23 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen törenle atıldı. Ancak sonrasında Kayseri yönünde hiçbir çalışma yapılmazken, AK Parti temsilcileri çalışmaların Yerköy’den Kayseri’ye doğru yapıldığı yönde açıklamalar yapsa da çalışmalar hakkında net bir açıklama gelmedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yüksek hızlı tren hattının ise 2028 yılında tamamlanacağı ifade etmişti.

Kayseri Milletvekilinden yüksek hızlı tren açıklaması: Maliyeti arttı

Diğer yandan geçtiğimiz günlerde Uluslararası ihracat kredi kuruluşları, Birleşik Krallık İhracat Kredi Kuruluşu (UKEF) öncülüğünde Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı için 1,2 milyar avro finansman sağlanacağı açıklandı. Kayseri ve Yerköy arasında hayata geçirilecek yeni yüksek hızlı elektrikli demir yolu hattının kredi sözleşmesi için İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğunda imza töreni de düzenlendi.

Kayseri Milletvekilinden yüksek hızlı tren açıklaması: Maliyeti arttı

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç dikkat çeken bir açıklama yaptı. Milletvekili Genç, yüksek hızlı tren hattı maliyetlerinin durdurulamadığını söylerken "İktidar, YHT projelerinde maliyet bataklığına saplanmış durumda" dedi.

Kayseri-Ankara YHT Hattı'nın maliyetinin 26 milyar TL’den 50 milyar TL’ye yükseldiğini ifade eden Genç,  iktidarı sert bir dille eleştirdi.