'İkimiz de çocuğuz… Ben saat alarmına uyanırken sen bomba seslerine'

Kayseri Filistin'e Destek Platformu'nun düzenlediği farkındalık etkinliğinde şiir okuyan Elif'in sözleri yürekleri sızlattı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'İkimiz de çocuğuz… Ben saat alarmına uyanırken sen bomba seslerine'

israil ateşkesin ardından Gazze'deki Müslüman Filistinlilere yeniden katliama başlamasına tüm yurtta olduğu gibi şehrimizde de tepkiler sürüyor. Kayseri Filistin’e Destek Platformu'da tepkisini dile getirmek için Cumhuriyet Meydanı’nda farkındalık etkinliği düzenledi. Farkındalık etkinliğinde küçük Elif’in şiiri ise duydu dolu anlar yaşattı. 

'İkimiz de çocuğuz… Ben saat alarmına uyanırken sen bomba seslerine

Etkinliğe katılan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da etkinliği sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştı; “Kayseri Filistin’e Destek Platformu’nun Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği farkındalık etkinliğine katıldık. Elif kızımızın katil İsrail’in Filistinli çocuklarımızı katlettiğini anlatan duygu dolu şiirini dinledik. Kendi vatanlarında işgal altında olan ve katliama maruz kalan Filistinli kardeşlerimizin daima yanındayız” dedi.

'İkimiz de çocuğuz… Ben saat alarmına uyanırken sen bomba seslerine

Etkinlikte duygu dolu anlar yaşatan Elif’in sözleri ise şu şekildeydi; “Filistin'in arkadaşım özür dilerim çocukluğunun senden alındığı için üzgünüm, yaralandığınız öldürüldüğünüz, evlerinizden kovulduğunuz için ve oyunlarınızdan alık konulduğunuz için üzgünüm. Dünyanın seni hayal kırıklığına uğrattığı için üzgünüm, çok üzgünüm… Acın acındır günlerdir aklımdan çıkmıyorsun ve ben senin için ne yapacağımı bilmiyorum. İkimiz de çocuğuz… 
Ben saat alarmına uyanırken sen bomba seslerine uyanıyorsun, ben sıcak yatağımda güzel rüyalar görürken sen soğuk yerlerde öldürülme korkusuyla gözlerini kapatıyorsun. Ben “Elif okula geç kalacaksın” sesine uyanırken sen ise “acele et buradan gitmeliyiz” sesine uyanıyorsun...”