İddialara cevap gecikmedi! Başkan Kalın, 'Şimdi de iftira atıyorsunuz'

CHP Melikgazi İlçe Başkanı Serhat Yıldırım Pınarbaşı ilçesi için gündeme getirdiği iddialara cevap gecikmedi. MHP Melikgazi İlçe Başkanı Kalın, 'Çaldınız, yakalandınız, yalan söylediniz hiç biri tutmadı şimdi de iftira atıyorsunuz.' Detaylar Kayseri Olay'ın haber bülteninde…

İddialara cevap gecikmedi! Başkan Kalın, 'Şimdi de iftira atıyorsunuz'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin Kayseri'de en gergin geçtiği adres Pınarbaşı ilçesi olmuştu. İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edilen seçim sonrasında CHP ve MHP cephesinden açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz gün CHP Melikgazi İlçe Başkanı Serhat Yıldırım, ilçede tehdit, şantaj ve darp ile oy toplanmaya çalışıldığını iddia etmişti. Yıldırım'ın bu iddialarına MHP cephesinden cevap gecikmedi.

İddialara yanıt gecikmedi! Başkan Kalın, 'Şimdi de iftira atıyorsunuz'

MHP Melikgazi İlçe Başkanı Av. Enes Ertuğrul Kalın, CHP Melikgazi İlçe Başkanı Serhat Yıldırım'ın önceki gün yaptığı açıklamaya tepki göstererek, "31 Mart gecesi Pınarbaşı adliyesindeki hırsızlığı tespit eden bir avukat olarak soruyorum; ilçe,il ve sonunda Yüksek Seçim Kurulu’nun oy birliği ile vermiş olduğu seçimlerin iptali kararını bir kez olsun okudunuz mu?" diye sordu.

MHP Melikgazi İlçe Başkanı Kalın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "CHP Melikgazi İlçe Başkanı Serhat Yıldırım, dün Pınarbaşı ilçemizde partimiz tarafından yürütülen seçim çalışmalarına ve partimize haddini aşarak eleştiri ve ithamlarda bulunmuştur. 

31 Mart gecesi Pınarbaşı adliyesindeki hırsızlığı tespit eden bir avukat olarak soruyorum; ilçe,il ve sonunda Yüksek Seçim Kurulu’nun oy birliği ile vermiş olduğu seçimlerin iptali kararını bir kez olsun okudunuz mu? Pınarbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruştuma neticesinde adliyenin güvenlik kameraları ile tespiti yapılan ve gece vakti sisteme gitmeden oy çuvallarını adliye dışarısına çıkaran kişilerle ilişkiniz nedir? Milletvekilinizin onlarca şahitin önünde “böyle seçim olmaz, iptal edilmeli” sözlerini sonradan inkar ettiğinde yüzünüz kızardı mı?

Ortada büyük bir hırsızlık varken, Pınarbaşı ilçesinde ki seçim çalışmalarımızı bölücük yaptığımız ithamıyla suç bastıramazsınız, Pınarbaşı’nın gündemini sulandıramazsınız Pınarbaşı’nın aklı selim mert insanlarını kandıramazsınız. 

Seçimden sonra Uzunyayla’da bir tane Avşar bırakmayacağım diyen sizin adayınız değil mi?
Pınarbaşı Çerkez derneklerinin başındakileri kandırarak, Çerkezlerin adayı Deniz Yağan Çerkezlerin tüm oyları Deniz Yağan’a dedirtenler bölücülük yapmış olmuyorlar mı?

Çerkez köylerine gidip, beni Avşarlara mı muhtaç edeceksiniz diye soran sizin adayımız değil mi?

Milliyetçi Hareket Partisi yarım asırdır milletimizin birliği ve dirliği için mücadele ederken ve bu hususu seçim beyannamelerine, şarkılarına,destanlarına yansıtmışken DEM’in yalaması CHP nin milliyetçi söylemlerine çocuklar dahi inanmaz. 

Çaldınız, yakalandınız, yalan söylediniz hiç biri tutmadı şimdi de iftira atıyorsunuz. 

Utanmayacaksınız biliyorum ama buyrun Savcılık dosyasında tespiti yapılan oyların nasıl çalındığının görüntüsüne bakın illaki tanıdıklarız vardır." dedi.