Hulusi Akar Çerkes mi ?

Uluslararası Kafkas Derneği Genel Başkanı Oğuz Berk, 'Çerkes kökenli' dedi. Çerkes kökenli Gazeteci Recep Bulut, Berk'in açıklamalarını yorumladı. Kayseri'de yaşayan Çerkesler'in bağımsız aday çıkardığı bir dönemde çok konuşulacak bir tartışma:

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Hulusi Akar Çerkes mi ?

Milli Savunma Bakanı, Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri 1. Sıra Milletvekili adayı Hulusi Akar’ın baba tarafından Çerkes olduğu iddia edildi.

Çerkes kökenli Gazeteci Recep Bulut ise bu iddiayı sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı videoda yorumladı.

KAFKAS GECESİ'NDE KALPAK GİYDİRİLDİ, ŞARGON HEDİYE EDİLDİ

AK Parti Kayseri 1. Sıra Milletvekili adayı Hulusi Akar, Mahall Balo Salonu’nda düzenlenen “Çerkes Buluşması”na katıldı.

Akar’a geleneksel Çerkes Kalpağı ve Şargon hediye edildi.

Akar’ın baba tarafından Çerkes olduğu iddia edildi.

OĞUZ BERK: ÇERKES BİR AİLEYE MENSUP

Uluslararası Kafkas Derneği Genel Başkanı Oğuz Berk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

“Kayseri Ak Parti 1.sıra adayı hemşerimiz, Genel Kurmay Eski Başkanımız, Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar ile “Çerkes Buluşması"nda bir araya geldik. Sayın Bakana Milli Mücadelenin, Kuvayı Milliye'nin sembolü Çerkes Kalpağı ve Şargon hediye ettik. Anne tarafından Kayseri'li, baba tarafından Balıkesir'li Çerkes bir aileye mensup olan, ama Kayseri'de doğup büyüyen sayın bakan, icraatleri ile gurur kaynağımız. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Savunma sanayiinde yapılan yatırımlarla dünya çapında etkin bir ordu kuran Sayın Bakana, başarılar diliyoruz.”

RECEP BULUT: ALAKASI YOK

Çerkes kökenli gazeteci Recep Bulut ise, Hulusi Akar’ın Çerkes kökenli olduğu iddialarıyla ilgili sosyal medya hesaplarından videolu bir yorum paylaştı.

Bulut, Hulusi Akar ve ailesiyle ilgili bilgiler paylaştığı videolu yorumunda, “alakası yok” dedi.

Bulut, Kayseri’de yaşayan Çerkesler’in siyasi partiler arasında yeterince kendilerine yer verilmediği gerekçesiyle Mutlu Akkaya’yı bağımsız aday olarak çıkardığı bir dönemde “adeta Çerkesleri ikiye bölmeye yönelik bir taktikmiş gibi Çerkes gecesi düzenlenmesi AK Parti adayı Hulusi Paşa’ya Çerkes Kalpağı hediye edilmesi tartışmaları beraberinde getirdi.” şeklinde konuştu.