Hedefte Özhaseki Var!

Muhalif basın yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olan Mehmet Özhaseki'yi hedef aldı. Muhalif basın, 6 Şubat depremlerinde birçok can kaybına neden olduğu için eleştirilen 'İmar Barışı'nın mimarı olduğu gerekçesiyle eleştiri oklarını Özhaseki'ye çevirdi . Ayrıntılar Kayseri Olay Haber Merkezi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Hedefte Özhaseki Var!

28 Mayıs 2023 seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabineyi açıklamasının ardından kabineye yönelik yorumlar ardı ardına gelirken, yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na atanan Mehmet Özhaseki muhalif basının hedefi oldu. Muhalif basın Özhaseki’yi ilk bakanlığı döneminde hayata geçirdiği “İmar Barışı” üzerinden hedef alarak Özhaseki’nin mimarı olduğu “İmar Barışı”nın 6 Şubat depremlerinde birçok can kaybına neden olduğunu öne sürdü. 
Evrensel Gazetesi konuyu okuyucularıyla şu sözlerle paylaştı:  
“6 Şubat depremlerinden sonra yeniden gündeme gelen, önemli can kayıplarına sebep olduğu için uzmanlar tarafından ciddi şekilde eleştirilen ‘imar barışı’ ve ‘imar affı’ düzenlemesinin mimarlarından biri de Mehmet Özhaseki'ydi.
Özhaseki, birkaç yılın ardından yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı oldu. Görevi törenle Murat Kurum'dan devralan Özhaseki, ‘Ülkemiz deprem ülkesi bu gerçeklikten hareket ederek tüm planlarımızı ona göre yapmalıyız. Son 100 yılda Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde 6'nın üzerinde şiddetle vuku bulan yani yıkıcı teshiri olarak bir şiddetle devam eden sayısı 60'ın üzerinde. Ölen insan sayımız 130-140 bine yakın. Yüz milyonlarca dolar zararımız var. Eğer bu konuda biz de hazırlıklı olabilirsek ileriye doğru doğru adımlar atabilirsek ülkemizi sıkıntılardan bu belalardan kurtarırız’ dedi.
Özhaseki, 21 Haziran 2018 tarihinde sosyal medya hesabından şu mesajı paylaşmıştı:
‘İmar Barışı’na iki haftada 1 milyondan fazla vatandaşımız başvuru yaptı. Yapılarını kayıt altına alarak devletiyle helalleşen vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz, yuvalarında huzurla otursunlar.”
Birgün Gazetesi ise gelişmeleri okuyucularıyla, “Mehmet Özhaseki, birkaç yılın ardından yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu. Özellikle 6 Şubat Depremi'nden sonra yeniden gündeme gelen ve önemli can kayıplarına neden olduğu için uzmanlar tarafından ciddi şekilde eleştirilen "imar barışı" ve "imar affı" olarak da bilinen yasal düzenlemenin mimarlarından biri de  Özhaseki'ydi.” sözleriyle duyurdu. 
TELE 1 Televizyonu ise Özhaseki’yi, “AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabineyi açıkladı. Kabinede yer alan Mehmet Özhaseki bir dönem aradan sonra yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevine döndü. Özhaseki depremde 50 bin yurttaşın hayatını kaybetmesine neden olan imar barışını son uygulayan bakandı.” sözleriyle hedef aldı. 
Yeni Çağ Gazetesi gelişmeleri okuyucularına, “Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yeniden gündeme gelen ve can kayıplarına neden olduğu için uzmanlar tarafından ciddi şekilde eleştirilen ‘imar barışı’nın mimarlarından olan Mehmet Özhaseki, bir dönem aradan sonra yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı oldu.” ifadeleriyle duyurdu. 
“Erdoğan eleştirmişti! İmar Barışı'nın mimarı Özhaseki'ye, AK Parti'den başarı ödülü” başlığını kullanan Polemik Haber sitesi, “Yeni kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev alan Mehmet Özhaseki, yerel yönetimlerdeki başarısı nedeniyle ödüle layık görüldü. Özhaseki, 'İmar barışı'nın mimarı olarak biliniyordu. Söz konusu ödül, siyasi çevrelerde tartışmalara neden oldu.” sözleriyle konuya farklı bir açıdan ele aldı. 
Bursa Muhalif isimli site ise gelişmeleri şu sözlerle aktardı: “6 Şubat’ta binlerce can kaybına neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından eleştirilerin odağında yer alan ‘İmar Barışı’nın mimarı Mehmet Özhaseki, bir kez daha Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı oldu.
6 Şubat depremlerinin ardından imar barışı ile ruhsat verilen kaçak yapılar bir kez daha gündeme gelmişti.İmar barışını Türkiye’de en son uygulayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Mehmet Özhaseki, bir ez daha aynı göreve getirildi.”