Buraya mutlaka uğramalısınız

Kayseri Olay haber merkezi olarak Kayseri'nin gezilecek görülecek yerleri sizler için derlemeye devam ediyoruz. Ali Dağı'nın eteklerinde kurulan, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı döneminden izler taşıyan bu yer sizi büyüleyecek. Detaylar haberimizde.

Buraya mutlaka uğramalısınız
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Doğa tüm güzelliğini ve bereketini cömert bir şekilde sununca, Kayseri tarih boyunca insanoğlu tarafından yurt edinilen bir yer oldu… Yerleşim yerleri de yine doğanın hediye ettiği malzemelerle kuruldu.

O ilçe turistlerin uğrak noktası

Kayseri merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan Talas ilçesi, şehrin en eski yerleşim yerlerinden biri olarak biliniyor. Tarihi M.Ö 1500’lü yıllara kadar uzanan tarihi ilçe de Mazakalıların, Kapadokyalıların, Romalıların ve Anadolu’ya akınlar düzenleyen Türkmenlerin izlerini taşıyor. Ve bu ilçe geçmişin izlerini taş evlerinde, tarihi sokaklarında ve asırlık konaklarında saklıyor.

O ilçe turistlerin uğrak noktası

Kayseri’nin gezilip görülecek noktaları ve güzellikleri saymakla bitmiyor. Bu kapsamda tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve farklı kültürleri bir noktada buluşturan Kayseri’nin 2 bin yıllık tarihi yerleşim yeri Talas, geçmişin izlerini günümüzde de yaşatmaya devam ediyor. 

O ilçe turistlerin uğrak noktası

Talas, ziyaretçilerine adeta tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Bugüne kadar Mazaka, Tabal, Kilikya, Kapadokya, Med, Pers, Kayrus, Roma, Bizans, Danışment, Selçuklu ile Osmanlı gibi onlarca medeniyeti bünyesinde barındıran Talas aynı zamanda farklı din ve kültürden insanlarında buluşma noktası olmuş. 
Asırlar boyunca İslam hoşgörüsüyle Türk, Kürt, Ermeni ve Rum kimliklerini bir arada yaşatmış bir yerleşim alanı olan Talas Osmanlı Sokağı, ziyaretçilerine adeta bir kültür mozaiği sunuyor.

O ilçe turistlerin uğrak noktası

Günümüzde ise dar sokakları, yüksek duvarlı taş evleri ve tarihi yapılarıyla dikkat çeken Osmanlı Sokağı, yerli ve yabancı turistlerden büyük bir ilgi görüyor. Özellikle yaz aylarında canlı bir sosyal yaşama sahip.
Öte yandan derin bir tarihe sahip olan Talas’ın tarihi mekânlarını turizme kazandırmak ve tarihi dokusunu koruma çalışmaları ile Osmanlı Sokağı 2014’te canlı müzik, sema gösterileri ve görsel şovlarla hizmete açıldı.

O ilçe turistlerin uğrak noktası

Talas Belediyesi'nin ilçedeki tarihi değerleri turizme kazandırma çalışmalarındaki en önemli ayaklarından Gölbaşı Meydanı, Ali Saip Paşa Sokağı ve tol ibadethane projeleri 2014 yılında tamamlandı. 
İlçedeki tarihi değerleri turizme kazandırmak adına 67 konak ve evin restore edilmesi ile açılan Osmanlı Sokağı gümüş atölyesi, antikacı, hediyelik eşya ve deri atölyesi, el sanatları atölyesi, lokanta ve kafeteryalarla hizmete sunuluyor.

O ilçe turistlerin uğrak noktasıO ilçe turistlerin uğrak noktası