Kayserili Ünlü Sanatçıdan Çok Güzel Hareketler

Kayserili Sanatçı Melek Mosso, ödülünü kadınlara adadı. PowerTürk tarafından düzenlenen müzik ödüllerinde 'En Güçlü Cover Şarkı' ödülünü alan Melek Mosso'nun ödül gecesinde yaptığı konuşma gündem oldu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi Haber Merkezi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Kayserili Ünlü Sanatçıdan Çok Güzel Hareketler

Son dönemin popüler isimlerinden Kayserili Sanatçı Melek Mosso’nun PowerTürk tarafından düzenlenen Müzik ödül töreninde yaptığı konuşma gündeme damga vurdu. “En Güçlü Cover Şarkı” ödülünü alan Melek Mosso, ödül töreninde yaptığı konuşmada “Ben bu ödülü yüzyıllardır bu toplumda, dünyada ötekileştirilen kıyafetleri ile, kahkahasıyla kadın olmanın gerektirdiği her şeyle yargılanan, ittirilen, katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan olarak alıyorum. Sesimiz hiç bir zaman kısılamayacak. Ben kadın şarkıcıların, kadın sanatçıların, bu toplumda kadınlığıyla her zaman gurur duyan bir kadınım. Her zaman onların arkasında olacağım. Kimse beni susturamayacak. Konuşmaya, üretmeye ve şarkı söylemeye devam.”” dedi. Konuşması uzun süre ayakla alkışlanan Melek Mosso, ödül gecesinin ardından sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda da, “Beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim. Heyecandan kendimi tam ifade edemesem de beni bilen bilir. Bu ödülü başta Bergen olmak üzere bütün katledilen kız kardeşlerim için alıyorum. Katillerin iyi hal almadığı, hiçbir kadının ölüm korkusuyla yaşamadığı ve ötekileştirilmediği bir gelecek hepimizin olsun” ifadelerini kullandı. Kayserili Ünlü Sanatçıdan Çok Güzel HareketlerMELEK MOSSO KİMDİR?
Son dönemin popüler isimlerinden Melek Mosso, 11 Kasım 1988 tarihinde Kayseri’de dünyaya geldi. Müziğe yedi yaşında ilk bestesini yaparak başladı. Dokuz yaşında Denizli Belediye Konservatuvarı'nda bağlama ve Türk Halk Müziği dersleri aldı. Daha sonra Güzel Sanatlar Lisesi'nde eğitimine devam etti. Lise döneminde yan flüt çalmaya başladı. Üniversite eğitimini Adnan Menderes Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünde tamamlayan şarkıcının asıl soyismi ‘Davarcı’dır. Melek Mosso ismi ise İtalyanca bir müzik terimi olan ve ‘gittikçe hızlanarak’ anlamına gelen ‘Mosso’ kelimesinden geliyor.