Hastaların kış dostu atom, kadınların favorisi tavuk çorbası
Özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezi çorbalar aynı zamanda şifa kaynağı. Peki, bu çorbaları birbirinden ayıran özellikler neler? Şef Kadir Yalçın açıkladı. İşte haberin detayları…
Şef Kadir Yalçın Kayseri Olay’a çorbalar hakkında geniş çaplı bilgi verdi. Kış ve yaz mevsiminde farklı, kadınların tercih ettiği çorbalar farklı. Asıl lezzet ve şifa ise 12 saat kaynatılmasında.
Şef Yalçın, özellikle kış aylarında atom çorbasının, yaz aylarında ise ayak paçanın daha fazla tercih edildiğini belirterek çorba hazırlanırken hijyene büyük önem verdiklerini söyledi. Kemiklerin 12 saat boyunca kaynatıldığını ifade eden Yalçın çorba çeşitleri olarak, kelle paça, ayak paça, dil paça, işkembe, beyran, atom, çürük, mercimek ve tavuk çorbaları hazırladıklarını söyleyerek müşterilerin tercihlerinin mevsime göre değişiklik gösterdiğini belirtti.
Kışın atom, yazın ayak paça tercih ediliyor
En çok tercih edilen çorbalara ilişkin bilgi veren Kadir Yalçın, “Kışın atom çorbası daha çok tercih ediliyor. Özellikle hastalar atom çorbasına ilgi gösteriyor. Yaz aylarında ise yüzde 100 kolajen içerdiği için ayak paça çorbamız daha fazla tercih ediliyor” dedi.
Kemikler 12 saat kaynatılıyor
Çorba hazırlanırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birinin hijyen olduğunu vurgulayan Yalçın, “Bizim için özellikle hijyen çok önemli. Kemikler burada 12 saat boyunca kaynıyor. Çorbalarımızı bu şekilde hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Tercihler müşterilere göre değişiyor
Müşterilerin çorba tercihlerine de değinen Yalçın fiyatlar hakkında da bilgi vererek, “Gençler genellikle kelle paçayı tercih ediyor. Kadın müşterilerimiz ise daha çok tavuk ve mercimek çorbasına yöneliyor. Çorba fiyatlarında geçen yıla göre artış yaşanmadı. Mevcut fiyatlarda şu an için herhangi bir değişiklik yok. Fiyatlar sabit kaldı’’ diye konuştu.
Sabah kahvaltısında çorba içiliyor
Çorbanın kendileri için bir başlangıç olduğunu dile getiren Şef Kadir Yalçın, sabah kahvaltılarında da çorbanın tercih edildiğini belirterek, “Biz kahvaltıya çorbayla başladığımız için daha sağlıklı beslendiğimizi düşünüyoruz. Çorba bizim için kahvaltı yerine de geçiyor. Sabahları genellikle mercimek, ayak paça ve hafif olduğu için tavuk çorbası içiliyor” diye konuştu.

