Ticaret Odasında dedikodu isyanı!

Ticaret Odasında dedikodu isyanı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, firmalara yönelik bazı dedikoduları yayan çevrelere tepki gösterdi. Meclis toplantısında konuşan Gülsoy, “Dini ve ticari ahlaka uymayan bazı kişilerin aramızda dolaşmasını arzu etmiyoruz. Bunlar birçok firmanın kapanacağı dedikodusunu yayıyor” dedi.

 

 

Kayseri Ticaret Odası Ekim ayı meclis toplantısı yapıldı. Oda hizmet binasındaki toplantıya MHP İl Başkanı Serkan Tok ve MHP Milletvekili İsmail Özdemir de katıldı.

Toplantıda Kayseri’ye yapılacak olan model fabrika konusunda bilgi veren Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, AGÜ içerisinde yapılacak model fabrikada verimlilik konusunda eğitimlerin verileceğini de dile getirdi.

Gülsoy, hizmete giren İstanbul havalimanına  atıfta bulunarak, “Darısı bize inşallah, Kayseri’ye de güzel bir hava terminali lazım” diye konuştu.

 

“DARISI BİZE İNŞALLAH”

Gülsoy, “Türkiye üzerinde oynanan oyunlar devam ediyor. Ama her zaman bizler birlik ve beraberlik içerisinde bu oyunları bozduk. Hepinizin de bildiği gibi İstanbul havalimanı açıldı. Biz bundan gurur duyduk. Ulaşım yollarımız modernize edilmesi önemlidir. Darısı inşallah bize. Bize de güzel bir hava terminali lazım” dedi.

GÜLSOY’DAN “DEDİKODUCU” TEPKİSİ

Ekonomide yaşanan bazı gelişmeleri de değerlendiren Gülsoy, bazı çevrelerin firmaların battığı yönünde dedikodu yaydığını ifade ederek, bu duruma tepki gösterdi. Gülsoy,   “Firmalar üzerinden dedikodu yapmak kimsenin hakkı da haddi de değil.” şeklinde konuştu.

Gülsoy, şu ifadeleri kullandı, “Felaket tellallığından sakınmamız lazım. Bazı gruplar dini ve ticari ahlaka uymayan bazı kişilerin aramızda dolaşmasını arzu etmiyoruz. Bunlar bir çok firmanın konkordato ilan ettiğini ve kapanacağı dedikodusunu yayıyor. Bunları kamuoyuna yanlış yaymak kimseye yakışmaz. Bu kimsenin hakkı da değil, haddi de değil. Bu konuda il müftülüğünün Cuma hutbesinde vaaz olarak verilmesi gerekir. Bu tür dedikodulara prim vermeyin. Böyle konuşanlarında ağzının payını verin. Asla benim esnafım samimiyetsiz değil.”

Antalya’da düzenlenen YÖREX fuarına da değinen Gülsoy, Kayseri’de de bu yönde fuar yapılması gerektiğini belirtti. Gülsoy, “Burada bu tür yapılacak fuarın Kayseri’nin prestijini sarsacak anlamda yapılmaması anlamında söylüyorum.” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)