Görür'ün açıklamalarının ardından CHP'li vekil harekete geçti

Prof. Dr. Naci Görür'ün, Kayseri ili aktif Ecemiş Fay zonunun üzerinde yer alıyor ve Sarız Fay zonuna da yakın.' Açıklamalarının ardından CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç harekete geçti. Genç, görür ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Peki bu görüşmede neler konuşuldu? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Görür'ün açıklamalarının ardından CHP'li vekil harekete geçti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye 6 Şubat’ta yaşadığı korkunç depremin ardından adeta diken üstünde duruyor. Son zamanlarda birçok ilde yaşanan sarsıntılar vatandaşı tedirgin ediyor. Depremlerin ardından ise uzmanlar tedbir konusunun sürekli altını çiziyor. 

Görür'ü açıklamalarının ardından CHP'li vekil harekete geçtiKorkutan sarsıntıların ardından Prof. Dr. Naci Görür önemli açıklamalarda bulunmuştu. Görür, Kayseri’nin de arasında bulunduğu birden fazla kenti uyarmıştı. Görür, “Kayseri ili aktif Ecemiş Fay zonunun üzerinde yer alıyor ve Sarız Fay zonuna da yakın. Sırf Naci Görür'ü yalan söyleyecekleri diye yanlış yapmanlar. Hele yerel hükümler asla. Ecemiş fayı yavaş da olsa stres biriktiriyor. Şu ana kadar hangi bölümü ne kadar biriktirmiş bilemeyiz. Kaldı ki 6 Şubat depremlerinden dolayı stres alanı değişmiş olabilir. Bu fayın tekerrür periyodunu da yeterince anlıyor. ‘Bize bir şey olmaz, risk yoktur’ diyemezsiniz. Aktif fay üzerinde bir merkez olarak burada gerekli çalışmaları yaptırıp önlem almalısınız. Zamanın önemi yok. Bugün olmazsa yarın, yarını olmazsa öbürgün deprem olabilir.” İfadelerini kullanmıştı. Görür'ü açıklamalarının ardından CHP'li vekil harekete geçtiÖzellikle yerel yöneticilere çağrıda bulunan Görür’ün açıklamalarının ardından CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç harekete geçti. Milletvekili Genç, Görür’ü arayarak Kayseri’de yaşanabilecek depreme ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Konunun takipçisi olacağını söyleyen Genç, “Prof. Dr. Naci Görür hocamızla görüştüm. Dikkat çektiği tehlikeye hem yerel yöneticiler hem de biz Kayseri milletvekilleri olarak eğilmek zorundayız. 6 Şubat’ta yaşanan felaketin ortaya çıkardığı yıkımın ardından hiçbirimizin deprem tehdidini görmezden gelme şansı yok. Kıymetli hocamızın yaptığı uyarıların dikkatle takipçisi olacağız.” dedi.