Genel af çıkacak mı? Erdoğan'dan, 4 hükümlüye af kararı! Kimler affedildi?

Çeşitli suçlardan cezaevinde bulunan 4 hükümlü için Cumhurbaşkanı kararıyla resmi gazetede af kararı yayınlandı. Akıllara genel af çıkacak mı sorusu geldi? Peki, kimler affedildi?

Genel af çıkacak mı? Erdoğan'dan, 4 hükümlüye af kararı! Kimler affedildi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla karar Resmi Gazetede yayımlandı. Affedilenler arasında Hizbullah Davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Emin Alpsoy da yer aldı. 

Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, imzasıyla alınan karar doğrultusunda çeşitli suçlardan cezaevinde bulunan 4 hükümlünün cezası böylece kaldırılmış oldu.  Söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.
Genel af çıkacak mı? Erdoğan'dan, 4 hükümlüye af kararı! Kimler affedildi?

KARARIN DETAYLARINDA NE VAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan kararla birlikte iki ismin hapis cezası "kocama hali’ nedeniyle kaldırıldı. 

Hizbullah Davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Emin Alpsoy ile 28 Şubat Davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Korgeneral Çetin Saner’in cezalarının ‘kocama hali’ nedeniyle kaldırıldığı belirtildi. 

Diğer yandan kasten öldürme suçundan cezaevinde bulunan Nihat İliman ile uyuşturucu ticareti nedeniyle cezaevinde bulunan Sedat Çelik’in cezaları da sakatlık sebebiyle kaldırıldı.

Yargı paketinde af yasası var mı?

Yaşanan bu gelişmeyle birlikte "Mahkumlara af düzenlemesi çıkacak mı?" sorusunun yanıtı da merak ediliyor.  7'nci Yargı Paketi ile gözler bu yöndeki infaz düzenlemesine çevrildi. Birçok konuyu içeren yeni yargı paketinin Meclis'te kabul edilmesiyle paketin içeriğinde genef affa ilişkin herhangi bri ayrıntının olup olmadığı da merak ediliyor.

YARGI PAKETİ RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk, uyuşturucu ile mücadelede yeni tedbirler ve çocuğu hasta olan hükümlü annelere infaz erteleme imkanı sağlayan Yeni Yargı Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı.

AF ÇIKACAK MI?

7. Yargı Paketi'nin TBMM'de kabul edilmesinin ardından gözler infaz indirimi düzenlemesine çevrildi. Konu merak ediliyor. Ancak,  Adalet Bakanlığı tarafından çalışmaları yürütülen pakette genef affa ilişkin bir madde bulunmuyor.

Öte yandan Yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karara göre, Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan kanunla, çocuğu hasta annelere infaz ertelemesi getirilirken, kira uyuşmazlıkları da arabuluculuk kapsamına alınıyor. Uyuşturucuyla mücadelede de ağır cezaların öngörüldüğü kanunla göçmen kaçakçılığı suçlarının cezaları da artırılıyor. Kanunla ayrıca, aile bireylerine ait kişisel eşya ile ailenin ortak kullanımına hizmet eden tüm ev eşyaları haczedilemeyecek. Uyuşturucu madde kullananlar hakkında uygulanacak tedavi veya denetimli serbestlik tedbiri sürecinin daha etkin işletilebilmesi öngörülüyor. Bu kapsamda; tedavi veya denetimli serbestlik tedbirlerine ilişkin uzatma süresi, 1 yıldan 2 yıla çıkarılmakta ve şüphelinin daha uzun süre tedavi veya denetim altında tutulması sağlanıyor.