Gençcan: 'Türkiye'de en çok açılan dava boşanma davasıdır'

Gençcan: 'Türkiye'de en çok açılan dava boşanma davasıdır'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Barosu tarafından düzenlenen “Aile Hukuku ve HMK Yargıtay Uygulaması” konulu seminer düzenledi. Seminere konuşmacı olarak konuşan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, “Türkiye’de en çok açılan dava boşanma davasıdır” dedi.

Kayseri Barosu tarafından düzenlenen “Aile Hukuku ve HMK Yargıtay Uygulaması” konulu seminer düzenledi.

Düzenlenen eğitim seminerine Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Sinem Hacıeminoğlu, yargı mensupları ve avukatlar katıldı.Düzenlenen seminerde ilk olarak konuşan Kayseri Barosu Başkanı Cavit Dursun, yargı erki 3 saç ayağından oluştuğunu dil getirerek, farklı bir eğitim modeli yürüttüklerini söyledi.Dursun, cemaat-tarikat gibi unsurların yargıyı kuşatmasından dolayı karar verilmede sıkıntıların yaşandığını dile getirdi.Daha sonra konuşan Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Sinem Hacıeminoğlu ise, önemli eğitim seminerlerine imza attıklarını söyledi.Son olarak konuşan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan’da Yargıtay’da dosyaların yüzde 80’nin usül hukukundan dolayı kararların bozulduğunu söyledi.Türkiye’de en çok açılan davaların başında boşanma davalarının geldiğini belirten Gençcan, “Türkiye’de açılan dava türlerinde boşanma davaları 1 numaradadır.” dedi.Boşanma işlemlerinin arabulucuların önünde yapılmasının mümkün olmadığını dile getiren Gençcan, boşanma asla bir arabulucu işlemi olmadığını belirterek, hiçbir zaman bir arabulucu önünde boşanmanın mümkün olmadığını vurguladı.

Boşanma davalarında çocukların anne yada baba kesin verileceği diye bir durumun söz konusu olmadığını da dile getiren Gençcan, ortak velayetin gönüllülük esasına dayanması gerektiğini söyledi.