Genç: Türkiye ittifakını temsil ediyoruz

31 Mart 2024 yerel seçimlerini Olay mikrofonlarına değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Türkiye genelinde olduğu gibi, Kayseri'de de çok önemli zafere imza attıklarını belirterek, 'Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye ittifakını temsil ediyoruz' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Genç: Türkiye ittifakını temsil ediyoruz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Olay ailesini ziyaret ederek, 31 Mart 2024 seçimlerini Olay mikrofonlarına değerlendirdi. Önemli bir zafer kazandıklarını ifade eden Genç, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Türkiye genelinde olduğu gibi, Kayseri'de çok önemli bir zafere imza attık. Türkiye'nin birçok belediyesini aldık. Birçok büyükşehrini aldık. Kayseri'de uzun yıllardır elimizde olmayan dört belediye şu an Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönetimine geçti. Ben dün bir açıklama yapmıştım, ‘Sıfırdık, dört olduk’ diye. Artık Kayseri'de de kırmızı noktalarımız var, geniş bir şekilde. Tomarza'da da desteklediğimiz bir aday kazandı İYİ Parti'den Osman Koç, dolayısıyla ben çok sevinçliyim, çok mutluyum. Kayseri üzerinde çok mutluyum. Çünkü Kayseri'de belli bir siyasal görüş uzun bir dönemdir Kayseri'yi yönetiyor. Bu da Kayseri'nin tek yönlü gelişmesine sebep oluyor. Artık Kayserili seçmenler buna bir dur dediler. Dört ilçede çok büyük oylarla Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanlarını göreve getirdiler. Bence bu Anadolu'daki çok önemli başarı.  Bu artık dalga dalga yayılacak. Ama ben yine dün açıklamamda ifade etmiştim. Bunun da kesinlikle bizler tarafından örgütler tarafından bir şımarıklığa mahal vermemek lazım. Bizim sorumluluğu arttı. Dünden daha çok çalışacağız bugün. Bize oy versin vermesin. Tüm kesimlerin belediye başkanı olacağız. Herkese eşit hizmet götüreceğiz. Gece gündüz demeden Kayserili seçmenlerimiz için çalışacağız” dedi. 
14-28 Mayıs seçimlerinin ardından Millet İttifakı’nın dağılması ile ilgili sorumuzu da yanıtlayan Genç, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ‘Şimdi tabloyu incelediğinizde, biz hep demiştik Türkiye ittifakı biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye ittifakını temsil ediyoruz demiştik. Onun da tabanında gerçekleştiğini görmekten son Derece memnun olduk. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Atatürk'ün çizdiği yoldan çıkması mümkün değil. O doğrultuda çağdaş muasır medeniyet seviyesine gidecektir. Biraz sapmalar oldu geçtiğimiz dönemde. Umarım bu oylamaların sonucunda, seçim sonucunda AKP iktidarı da gerekli dersleri çıkaracaktır. Çalışmalarını ona göre yönlendirecektir diye düşünüyorum…”