Genç'ten maaş tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, emekli maaşına yapılan zam oranını açıklamasının ardından muhalefetten eleştiriler gelmeye devam ediyor. CHP Kayseri Milletveli Aşkın Genç, yapılan zam ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Genç'ten maaş tepkisi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yapılan Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammını da açıkladı. Buna göre, en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye çıktı.

"Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum" diyen Erdoğan, "Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin ocak 2024'ten itibaren altı aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor. Önümüzdeki temmuz ayındaki artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklardır. Yani memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir. Burayı özellikle altını çizerek ifade etmiş olduk. Çünkü yılın ikinci yarısındaki maaş artışlarında memur emeklileri enflasyon farkını alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyonun tamamını alacakları için maaş artış oranlarındaki dengesizlik giderilecektir. Ayrıca sosyal devlet ilkemiz gereği uygulamaya aldığımız emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan bu artış muhalefetten geçerli not almadı. Tepkiler art arda gelirken CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç de sert eleştirilerde bulundu. Milletvekili Genç, en düşük emekli maaşının 10 bin lira olmasını müjde gibi sunduklarını söylerken, emekli maaşlarının açlık sınırının altında kaldığı ifade etti.

Genç, “Açlık sınırını 14 bin 26 lira olmuşken AKP en düşük emekli maaşı 10 bin lirayı müjde gibi sunuyor. Emekli nasıl geçinecek? Kirasını, faturasını nasıl ödeyecek? diye düşünmeden milyonlarca emekliyi yine sefalete mahkum ettiler.” diye konuştu.