Genç'ten MHP milletvekillerine yanıt: Milletin mesajını anlamadılar

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekillerinin sosyal medyadan Pınarbaşı ile ilgili yaptığı açıklamalara yine sosyal medyadan yanıt verdi. Ersoy'un açıklamalarını takip ettiğini belirten Genç, 'Ne yazık ki milletin 31 Mart seçimlerinde verdiği mesajı anlamadıklarını veya anlamak istemediklerini görüyorum' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Genç'ten MHP milletvekillerine yanıt: Milletin mesajını anlamadılar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Salı günü partisinin grup toplantısına katılmak için geldiği TBMM’de kendisini işaret ettiği bir fotoğrafı paylaşan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı’da seçimleri kazanacakları ifade ederek, CHP’yi hedef almıştı. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir de benzer açıklamalarla CHP'yi hedef alınca CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, MHP Milletvekillerine yine sosyal medyadan yanıt verdi. Pınarbaşı’da milliten özgür iradesinin gasp edilerek, Deniz Yağan’ın mazbatasının verilmediğini belirten Genç, 2 Haziran’da tekrarlanacak seçimleri yine CHP’nin kazanacağını söyledi MHP milletvekillerinin  konuyla ilgili açıklamalarını takip ettiğini belirten Genç, ‘Son günlerde MHP Kayseri Milletvekili arkadaşlarımızın açıklamalarını takip ediyor ve ne yazık ki milletin 31 Mart seçimlerinde verdiği mesajı anlamadıklarını veya anlamak istemediklerini görüyorum. Türk milleti artık kutuplaşma istemiyor hele ki kutuplaştırıcı bir dili hiçbir şekilde istemiyor. Bu ülkenin milli değerleri ile oynamak hiç kimsenin haddi de değildir hakkı da değildir. Bu ülkede ne bayrak iner ne de ezan susar. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde bu millet bunun en güzel örneğini Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda vermiştir. Orada memleketin evlatları din, dil, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin kendini feda etmekten çekinmemiştir. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda da milliyetçiliği Kıbrıs’ın Beşparmak Dağlarına yazan yine bu asil milletin asil evlatlarıdır.’ dedi. 

Sorumlusu AKP ve MHP'nin ta kendisidir

Pınarbaşı’nın hak ettiği hizmetleri alamadığını, bunun da sebebinin AK Parti ve MHP olduğunu belirten Genç, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ‘Burada mesele hizmettir. Kim Pınarbaşı halkına daha iyi hizmet eder, kim Pınarbaşı‘yı daha geliştirir, kim Pınarbaşı’yı hak ettiği yere taşır. Bir tarafta ilçeyi 30 yıldır yöneten ve yerinde bile saymayıp daha da geri götüren bir anlayış diğer tarafta Türkiye’de 412 belediye kazanmış, son 5 yılda başarı ile yönettiği belediyeleri büyük farklarla tekrar kazanmış ve Türkiye’nin 1’inci partisi olmuş halkın yönettiği, kaynakların halk için harcandığı Cumhuriyet Halk Partili belediyeler var.
Devraldığımız belediyelerdeki israf ve talan kamuoyu ile paylaşılıyor. Halkın parasının nerelere harcandığını hep beraber ibretle izliyoruz. Benim ülkemin emeklisi, memuru, öğrencisi, işçisi evine ekmek götüremezken, Et ve Süt Kurumunun önünde sabah 4’te ucuz et alabilmek için kuyruğa girerken, ucuz yemek yiyebilmek için kent lokantalarının önünde kuyruklarda beklerken, 10 bin TL emekli maaşı ile 17 bin TL asgari ücret ile açlık sınırının altında yaşamaya çalışırken, makam odalarını, makam arabalarını, saltanatı ve şatafatı görüyorsunuz. Bıraktığınız borcu, batağı görüyorsunuz. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkının nerelere gittiğini görüyorsunuz. Bunun sorumlusu ülkeyi ve belediyeleri yıllardır yöneten Cumhur İttifakının ta kendisidir. AKP ve MHP’nin ta kendisidir.
Pınarbaşı neden gelişmedi?
Pınarbaşı neden göç veriyor?
Pınarbaşı’nın memurları neden Pınarbaşı’nda oturmuyor?
Pınarbaşı’nın okulları neden başarısız?
Pınarbaşı’nın camilerinde neden imam yok?
Doğalgaz Kayseri’nin tüm ilçelerinde kullanılırken neden hala Pınarbaşı’nda yok?
Pınarbaşı belediyesinin borcu ne kadar?
Kışın D-300 karayolunda yaşanan kazaların önüne neden geçilemiyor?
Tarihi öneme haiz ve çok önemli bir kavşak noktasında yer alan Pınarbaşı neden tarım ve hayvancılıkta geriliyor da olumlu hiçbir konuda bir arpa boyu yol alamıyor?
Meslek yüksel okulu bölümleri neden geliştirilemiyor? Öğrenci kapasitesi neden artırılamıyor? Neden 4 yıllık fakülteler açılamıyor?
Aslında bunların cevabını tüm Türkiye’de olduğu gibi Pınarbaşı’nda da halkımız 31 Mart’ta verdi, vermeye de devam edecek. Milletimiz verdiği oylarla CHP’ye güvendiğini, CHP’li belediyelerin halk için çalıştığını tescilledi.
Milletin iradesiyle zıtlaşmaya ve hesaplaşmaya çalışanların hiçbir şart ve koşulda başarılı olmaları mümkün değildir. Gelin din ve milliyetçilik üzerinden siyaset yapmayı bırakın, gelin hizmet siyaseti yapalım. Gelin Pınarbaşı’yı daha hızlı ve daha güçlü kim kalkındırır onun yarışını yapalım ve kararı Pınarbaşı halkına bırakalım. Onlar Deniz Yağan’ı gönül rahatlığı ile tekrar seçeceklerdir.’