Genç: Kayseri verdiği oyun karşılığını alamıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Kayseri'nin yıllardır AK Parti'ye yüksek oy verdiğini ancak bunun karşılığını alamadığını söyledi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Genç: Kayseri verdiği oyun karşılığını alamıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, İl Başkanı Feyzullah Keskin, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Molu, Melikgazi Belediye Başkan adayı Özgür Alçı ve Kocasinan Belediye Başkan adayı Mustafa Yıldız Kayseri Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Basının son derece önemli bir görev üstlendiğini ifade eden CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, medyanın tarafsız olmasının ülkenin ve toplumun geleceği açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Kayseri’nin yıllardır AK Parti’ye ciddi oylar verdiğini ancak karşılığını alamadığını belirten Genç, “Kayseri, Anadolu'nun ortasında çok müstesna bir şehir sanayisiyle, ticaretiyle, turizmiyle Türkiye'nin marka şehirlerinden bir tanesi. Ama hep ifade ediyorum: Uzun yıllardır burada belli bir partiye çok ciddi oylar çıkıyor. Ama ne yazık ki o verilen oyların karşılığında Kayseri hak ettiği yatırımları bir türlü alamıyor. Bizler bunu her seferinde ifade ediyoruz. Nitekim genel seçimlerde, yaklaşık sekiz ay önce, iktidar partisi burada çok ciddi oy kaybına uğradı. Milletvekili sayılarına da düşme oldu. Bizler şimdi yerel seçimlerde çok büyük bir iddiayla ortaya çıktık”
Halkın kendilerine büyük bir teveccüh gösterdiğini belirten Genç, toplumun tüm kesimlerinin sıkıntı içinde olduğunu belirten Genç, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ‘Yukarıda şaşa mükemmel. İtibardan tasarruf olmaz. Her türlü giderler hat safhada. Ama emekliye, işçiye geldiği zaman ne yazık ki iktidar ‘kaynaklarımız yok, yetersiz’ diyor. ‘Emekliye o rakamları veremeyiz’ diyorlar. Ben bunların sandıkta bir cevabının olduğunu görüyorum. Halk bunları çok iyi şekilde değerlendiriyor ve sandığa gittiği zaman kendisine kimin hizmet edeceğini, kimin doğru insanlar olduğunu görüyorlar”

Genç: Kayseri verdiği oyun karşılığını alamıyor!
Şehirleri kurumların yönettiğini ifade eden CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin de konuşmasında CHP’nin belediyeleri kazanması durumunda Kayseri’nin idaresi noktasında Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nin de belirleyici kurumlardan birisi olacağını söyledi. 

Genç: Kayseri verdiği oyun karşılığını alamıyor!
Elini taşın altına koyduğunu belirten CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Molu, basının iktidarın kontrolünde olduğunu ve etik kurallara uyulmadığını söyledi. Siyasi partilerin seçim çalışmalarına da değinen Molu, “Yetimin, yoksulun aç gezdiği; emeklinin pazarda soğan alırken düşündüğü toplumda reklamlara bu kadar para harcanmanın doğru olmadığını sizler aracılığıyla duyuruyorum. Önümüzde Mübarek Ramazan var. Ve ben broşürlerimde şunu söyledim: israf haramdır.”