Turistlerin Kayseri'deki gözde adresi

Baharın gelişiyle birlikte doğa canlandı. Güneşin ışıltısı, kuşların cıvıltısı ve yemyeşil doğası ile Kayseri ziyaretçilerine kucak açıyor Kayseri Olay haber merkezi olarak bizlerde Kayseri'nin gezilip görülecek yerlerini sizler için derlemeye devam ediyoruz. İşte o adreslerden birisi daha haberimizde…

Turistlerin Kayseri'deki gözde adresi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri yaz kış demeden dört mevsim ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Kış aylarda milyonlarca turisti ağırlayan Erciyes’te sezon yavaş yavaş son buluyor. Baharın aylarının gelmesiyle birlikte ise güneş gökyüzündeki yerini alıyor. Kayseri ise yemyeşil doğası ile birbirinden farklı ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. 

Fotoğraf tutkunlarının Kayseri'deki adresi....

Kültürü, tarihi ve doğasıyla ziyaretçilerine eşsiz deneyimler sunan Kayseri’de Hürmetçi Sazlığı da en dikkat çeken noktalardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Erciyes’in eteklerinde yer alan ve yılkı atlarıyla göz dolduran Hürmetçi Sazlığı yoğun ilgi görüyor.
Güneş ışıltısı, kuş cıvıltısı ve nice güzellikleri ile ziyaretçilerini ağırlayan Hürmetçi Sazlığı’ndan çekilen fotoğraflar büyük beğeni topluyor.

Fotoğraf tutkunlarının Kayseri'deki adresi....

Ziyaretçi akınına uğrayan sazlıktan fotoğraf karelerini yayınlayan, Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Kayseri’nin doğal cenneti baharı müjdeliyor. Baharın gelişiyle birlikte, Hürmetçi Sazlığı canlandı. Kuş cıvıltıları ve camızların huzurlu adımları, ziyaretçilere doğa ile iç içe unutulmaz anlar yaşatıyor.” notunu düştü.

Fotoğraf tutkunlarının Kayseri'deki adresi....

Hürmetçi Sazlığı hakkında

Hacılar ve İncesu ilçelerinin sınırları içerisinde yer alan Hürmetçi Sazlığı 2004 yılında 9 Ramsar kriterinden birini taşıdığı için uluslararası öneme sahip bir sulak alan olarak tanımlanmıştır. Sazlık Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarından geçen göç rotası üzerinde bulunmaktadır. Yaban hayatı açısında önemli olan sazlığın içerisinde büyük ak balıkçıl, gri balıkçıl, küçük kuğu, ötücü kuğu, angıt, suna, yeşilbaş ördek, kılkuyruk, saz tavuğu, sakarmeke, saz delicesi, uzun bacak, küçük balaban, kaşıkçı, leylek, sığırcık, kırlangıç, tepeli toygar, ibibik, Avrupa arı kuşu, akkuyruk sallayan, yalıçapkını, serçe ve saksağan gibi kuş türlerini görmek fazlasıyla mümkün.

Fotoğraf tutkunlarının Kayseri'deki adresi....

Diğer yandan Erciyes Dağı’nın eteğinde yer alan ve 500 civarında yılkı atına ev sahipliği yapan sazlık Türkiye’nin dört bir yanından fotoğraf ve doğa tutkunlarının ilgilisini çekmeye devam ediyor. 

Fotoğraf tutkunlarının Kayseri'deki adresi....