Flaş! Su fiyatlarına yüzde 20 indirim geldi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantısında su fiyatlarına yüzde 20 indirim geldi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Flaş! Su fiyatlarına yüzde 20 indirim geldi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın başkanlığında yapıldı. Toplam 115 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında; taksici esnafını sevindiren bir karar çıktı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ticari Taksiler ve Taksi Durakları Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğinde değişikliğe gidilerek, TÜVTÜRK tarafından verilen belgenin yeterliği olduğu ayrıca uygunluk belgesi istenmemesi oy birliği karar alındı. 

Flaş! Su fiyatlarına yüzde 20 indirim geldi
Mecliste diğer ilgi çeken maddelerden biri ise Efeler Ligi’nde mücadele eden Develi Belediyespor’a yapılacak destek konusuydu. 2 milyon lira destek verilmesi ile ilgili gündem maddenin konuşulması sırasında CHP’li Özgür Özer, Develi Belediyespor’un Kayseri’nin tanıtımına önemli katkılar sunduğu belirterek, desteğin artırılmasını talep etti. Oturumu yöneten Büyükkılıç, daha vermek istediklerini ancak bütçe koşullarının el vermediği yönündeki açıklamasının ardından sporcu kimliği ile de tanınan Kocasinan Eski Belediye Başkanı, Meclis Üyesi Bekir Yıldız söz alarak, takımın antrenman çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Yıldız’ın açıklamalarının ardından Başkan Büyükkılıç, desteği 500 bin lira daha artırarak, 2 milyon 500 bin liraya çıkardı. 

Flaş! Su fiyatlarına yüzde 20 indirim geldi
Bir diğer gündem maddesi ise su fiyatlarıydı. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın sözlü olarak gündeme taşıdığı yüzde 20 indirim konusu oy birliği ile kabul edildi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Büyükkılıç, “Geçen ay malumunuz su fiyatları ile sabitleme yapmıştık. Kamuoyunda ister istemez beklenti oluşuyor. Elektrik ve doğalgaz konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın sübvanse yaklaşımı içerisinde desteği söz konusudur. Gönül ister ki bedava verelim. Sabitlemeyle 600 milyon TL gitti, şimdi de yüzde 20 indirim yapalım diyoruz. Enflasyonla mücadeleye destek olalım. Bu konuda da bir 500 milyon TL gitmiş oluyor. İnsanların yatırım beklentisini de göz ardı edemeyiz. Bu süreç içerisinde fedakârlık yapıyoruz, aynı zamanda GES, RES yatırımlarını sürdürüyoruz. Kendi kendine yeten kurumlar haline gelmesi yönünde irade gösteriyoruz. Yüksek müsaadenizle yüzde 20 indirim yapalım. Şubat ayının 1’inden itibaren ödenecek olan su faturalarının 2024 yılının sonuna kadar yüzde 20 indirimli olmasını ifade ediyorum. Kayseri önceden 30 büyükşehir içerisinde su fiyatı sıralamasında 15’inci sıradaydı, bu indirimle 22’inci sıraya düşmüş oldu. Suyun metreküpü 17,48 TL’ye inmiş oluyor.” dedi. 
Aylık TEFE TÜFE oranlarının su fiyatlarına yansıtılmaması yönündeki kararın ardından ikinci indirimin KASKİ’ye maliyetinin 1 milyar 100 milyon lira olduğu ifade ediliyor.