Yağlama nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KAYMEK İle Öğreniyorum Atölyesinde eşi Necmiye Hanımla Kayseri yağlaması yaptı. Başkan Büyükkılıç, yağlamanın püf noktalarını açıkladı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yağlama nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz pazar günü  KAYMEK İle Öğreniyorum Atölyesi bünyesindeki ‘Eşim ve Ben Mutfakta’ etkinliği, KAYMEK Akademi tesislerinde gerçekleştirildi. Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve eşi Necmiye Hanım’da katıldı. 

Yağlama nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

 KAYMEK tarafından gerçekleştirilen bu atölyede eşleriyle özel bir an yaşamak isteyen çiftler ‘Kayseri Yağlaması’ yaptılar.  Memduh Büyükkılıç’ın eşi Necmiye Hanımla eğlenceli geçen yağlama etkinliğinde Büyükkılıç şebit yağladı ve yağlama tarifi verdi. Büyükkılıç, 'Önce hamuru yapılır, sonra hamuru açacaksınız. şebit yapacaksınız. İçini hazırlayacaksınız. Kıyma, domatesi, soğan, sarımsak, biberi, maydonuzu mümkünse tereyağı, yoksa zeytinyağı ya da aspir yağı kullanın' dedi. Sevgi ve muhabbetle yapılan adeta şifa olur şifa” diyerek yemeklerin lezzetli olmasının da püf noktasını verdi.

Yağlama nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Başkan Büyükkılıç bu anları sosyal medya hesabından paylaşarak; ‘Lezzetli mi lezzetli Kayseri yağlaması için kıymetli eşim Necmiye Hanım ile birlikte KAYMEK atölyesinde kolları sıvadık. Hem yaptık hem yedik hem de ikram ettik. Ufak bir püf nokta vermek istiyorum. Yağlamayı çatalla değil elinizle yemelisiniz’ ifadelerini kullandı.