Flaş! Malatya'da deprem oldu- Kayseri'den de hissedildi

AFAD'tan yapılan açıklamaya göre Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Kayseri'den de hissedildi. Ayrıntılar Kayseri Olayın Kayseri Haberinde...

Flaş! Malatya'da deprem oldu- Kayseri'den de hissedildi

Bugün saat 00:09'da Kayseri'den de hissedilen merkez üssü Malatya olan bir deprem meydana geldi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin Malatya’nın Battalgazi ilçesinde olduğunu açıkladı. Büyüklüğün 4,3 büyüklüğünde belirtildiği deprem Kayseri'den de hissedildi. 
Diğer yandan Malatya’nın Battalgazi ilçesinde, saat 00.09’da 4,3 büyüklüğünde meydana gelen depremin derinliği 9.28 kilometre olduğu da gelen bilgiler arasında yer aldı. 

Deprem, Kayseri'nin yanı sıra Malatya'ya komşu olan Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş'tan da hissedildi. Malatya'da bundan önce 16 Nisan Salı günü de Malatya Doğanşehir'de  3,5 büyüklüğünde deprem olmuştu. 

Deprem Uzmanı Serkan İçelli, Malatya'da meydana gelen depremin ardından, 'Aadıyaman 52 km Malatya 33 km uzakta Doğu Anadolu kırığı pütürge segmenti üzerinde10 km derinlikte  Mw= 4,3 büyüklükte ve 5,6 şiddetinde gerçekleşen depremin saniyede spectral maksimum hızlanması 1,6 g. Deprem dalgası radyasyonu ve vuruş gücü açısından yüksek bir deprem. Geçmiş olsun. (En yüksek yer ivmesini PGA).' ifadelerini kullandı.