Flaş! Mahkeme Yılanlar Grubu suç örgütü için kararını verdi

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından ortaya çıkarılan, İncesu Ilçesi'nde faaliyet gösterdiği tespit edilen ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın 'Yılanlar Grubu Suç Örgütü' olarak kamuoyuna açıkladığı 23 kişi hakkında mahkeme kararını verdi. Ayrıntılar Kayseri Olay haber merkezi tarafından hazırlanan Kayseri haber bültenimizde…

Flaş! Mahkeme Yılanlar Grubu suç örgütü için kararını verdi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın, “Yılanlar Grubu suç örgütü” olarak açıkladığı 23 kişiye yönelik olarak Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonun Adliye ayağından karar çıktı.

Mahkemeye sevk edilen şahıslar mahkeme heyetince detaylı bir şekilde sorgulandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri Yılan Barış Lakaplı Barış Şengül ve beraberindeki 22 kişiyi gözaltına almıştı. 

Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, yağma amaçlı tehdit, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarından haklarında iddianame düzenlenen şahıslar, operasyonda ele geçirilen 3 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet ruhsatsız tüfek, 1 adet el telsiz, 1 adet demir kelepçe ve 50 adet tabanca mermisi ile birlikte mahkemeye sevk edildi.

İncesu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen 23 kişi 15.03.2024 Cuma günü çıkarıldıkları mahkemece uzunca bir süre sorgulandı.

Gözaltına alınan 23 kişiden 10 şüpheli Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakıldı.

Yılan Barış lakaplı Barış Şengül’ün de aralarında bulunduğu 13 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yakından takip ettiği operasyon çerçevesinde gözaltına alınan şahısların Kayseri’nin İncesu ilçesinde faaliyet gösterdiği öğrenilmişti.

İncesu’da kimlerin hangi konularda mağdur edildiği ise merak konusu olmuştu.