Flaş! Kayseri hızlı trenini hızlandıracak önemli gelişme

Yerköy-Kayseri Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı Projesi ile ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin önceki gün Kayseri'de yaptığı, 'Kayseri Hızlı Tren Projesi'ne 1,2 milyar euroluk dış finansman temin ettik' açıklamasının ardından Kayseri hızlı treni konusunda önemli bir gelişme daha yaşandı.

Flaş! Kayseri hızlı trenini hızlandıracak önemli gelişme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Kayseri hızlı tren projesini hızlandırmak için kararname yayınladı.

MHP Kayseri Milletvekili ve adayı aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Baki Ersoy da bu gelişme hakkında açıklama yaptı.

İŞTE O KARARNAME 

Kayseri Hızlı Tren Projesi’ni hızlandıracak olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararname şöyle:

1 Mayıs 2023 PAZARTESİ

Resmi Gazete

Sayı: 32177

CUMHURBAŞKANI KARARI

Karar Sayısı: 7198

Yerköy-Kayseri Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı Projesinin belirlenen iş programına ve taahhüt edilen sürelere uygun şekilde tamamlanması ve dış kaynaklı kredi temininde aksama yaşanmaması amacıyla, Proje kapsamında ihtiyaç duyulan ve ekli kroki ile listede bulundukları yer ve ada/parsel numaraları gösterilen taşınmazlar ile muhdesatin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı (Altyapı Yatınımlan Genel Müdürlüğü) tarafindan acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir.

30 Nisan 2023

Recep Tayyip ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI

Flaş! Kayseri hızlı trenini hızlandıracak önemli gelişme

1.2 milyar Euro’luk dış finansman temin edilmesinin ardından yayınlanan Cumhurbaşkanı kararnamesinin Kayseri hızlı tren projesinin yapımını hızlandırması bekleniyor.

BAKİ ERSOY: EMEKLERİMİZİN KARŞILIĞINI ALIYORUZ

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili ve adayı aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Baki Ersoy da konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “emeklerimizin karşılığını alıyoruz.” dedi.

Ersoy, şu ifadeleri kullandı :

“Yıllardır takipçisi olduğumuz, her platformda dile getirdiğimiz Hızlı Tren konusunda çok şükür emeklerimizin karşılığını alıyoruz!

1 Mayıs 2023 tarihli resmi gazetede; Hızlı Tren için acele kamulaştırma kararı” yayınlandı. 

Müjdeler olsun Kayserim!”

Flaş! Kayseri hızlı trenini hızlandıracak önemli gelişme