Fatih Altaylı AK Partili vekile Kayserili ünlü ismi hatırlattı

AK Partili Leyla Şahin Usta'nın 2002'den önce Türkiye'de traktör olmadığı iddiasına yeni bir tartışmanın fitilini ateşlerken, ünlü Gazeteci Fatih Altaylı Usta'ya Kayserili ünlü hatırlatarak yanıt verdi. Ayrıntılar Kayseri Olay olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Fatih Altaylı AK Partili vekile Kayserili ünlü ismi hatırlattı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AKP Grup Başkanvekili AK Parti Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın Türkiye'de traktör üretiminin partisinin döneminde başladığını iddia etmesi Türkiye’de yeni bir polemik konusu yarattı. Usta’ya yanıt veren CHP Grup Başkanvekili, İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, "Türkiye’de Tayyare ve Motor A.Ş. 1926 yılında kuruldu. 3 Mayıs 1934’te Kayseri Uçak Fabrikası'nda yapılan uçağımız Kayseri’den Ankara’ya ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Türkiye’de ilk traktör 8 Mart 1955 tarihinde üretildi. Tarihi fesli Kadir’den okuyunca işte böyle oluyor" sözleriyle yanıt verdi. Tartışmalar sürüp giderken Ünlü Gazeteci Fatih Altaylı da tartışmalara Kayserili ismi hatırlatarak dahil oldu.

Fatih Altaylı AK Partili vekile Kayserili ünlü ismi hatırlattı

Altaylı, 1980'li yıllarda Hema Traktörlerinin sahibi olan, o yıllarda magazin basının yakından takip ettiği Osman Hattat’ı hatırlatarak, “Utanma duygusu da kalmadı. Bu ülkede Akp den önce traktör yoktu denebilecek kadar arszılaşılmış. Yahu millete değilse de Osman Hattat’a ayıp. 1980’lerin en ünlü Traktör Kralına.” paylaşımını yaptı.