Evlilik kredisinin detayları netleşiyor! Pilot iller belli oldu

Kayseri'de evlenecek genç çiftler tarafından da araştırılan faizsiz evlilik kredisinin detayları netleşiyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Evlilik kredisinin detayları netleşiyor! Pilot iller belli oldu

Yeni evlenecek çiftlere destek olmak amacıyla başlatılan faizsiz evlilik kredisi projesi kapsamında, Aile ve Gençlik Fonu tarafından sağlanacak 150 bin TL tutarındaki kredi için başvurular başlıyor. 
Kayseri’de de evlenmek için maddi destek arayan genç çiftler tarafından da araştırılan faizsiz evlilik kredisinde pilot iller belli oldu.
Projenin ayrıntıları ve başvuru şartları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan açıklamalarla netleşiyor.

Başvuru tarihleri ve şartları

Evlilik kredisine başvurular, internet üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuru için belirlenen yaş sınırı bulunmakla birlikte, genç çiftlerin başvuruları titizlikle değerlendirilecek. Başvuru şartları arasında aile geliri, eğitim durumu ve evlilik hazırlıkları gibi kriterler de yer alacak. 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Yaş şartı 18 -27 yaş gibi, ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek. Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış olmak.”

Evlilik kredisinin detayları netleşiyor! Pilot iller belli oldu

Kredi detayları

Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre, genç çiftlere sağlanacak 150 bin TL tutarındaki kredi, ilk 2 yıl geri ödemesiz olarak sunulacak. Geri ödeme süreci ise 4 yıl olarak belirlenmiştir. Kredi miktarının her yıl artması planlanarak, çiftlere daha fazla destek sağlanması hedefleniyor.

Evlilik kredisinin detayları netleşiyor! Pilot iller belli oldu

Pilot bölgeler ve başlangıç tarihi

Projenin ilk aşaması olarak, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya illeri pilot bölgeler olarak seçildi. Bu illerdeki genç çiftler, projeden ilk olarak faydalanacaklar. Uygulama, pilot bölgelerde başladıktan sonra Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak.
Başvuru süreci ve detaylarıyla ilgili güncel bilgiler, resmi kanallar aracılığıyla duyurulmaya devam edecek.