'Eskiden kamu binaları ihtişamlı değildi, eskilerdi ama içinde devlet vardı'

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş: Devlet kurumlarının birbirinden haberi yok! Bu ne ciddiyetsizlik. Bu ne vurdum duymazlıktır. Vatandaş kime inanacak, kime güvenecek?' dedi.

'Eskiden kamu binaları ihtişamlı değildi, eskilerdi ama içinde devlet vardı'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından iktidar cephesinden yapılan çelişkili açıklamalara tepki gösterdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerinin, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 il dahil Kayseri’nin de yer aldığı toplam 13 ilde yürütülen hasar tespit çalışmalarına ilişkin “Kayseri’de 25 binada acil yıkılması gereken ağır hasar var” açıklaması yaptığına dikkat çeken Ataş, aynı gün Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın da “Kayseri’de yıkılacak 3 bina var” açıklaması yaptığını hatırlattı.
CANLAR YANDI CANLAR. BU KONU GEÇİŞTİRİLECEK, HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ HAFİFE ALINACAK BİR KONU DEĞİLDİR
Milletvekili Ataş, “Çevre Bakanlığının açıklamasında Kayseri’de toplam bin 643 binadaki 62 bin 432 bağımsız birimde hasar tespit çalışması yapıldığı yer alıyor. Açıklamada 25 binada bulunan 646 bağımsız birimin acil yıkılması gereken ağır hasarlı ve yıkık olduğu, 74 binadaki 2 bin 588 bağımsız birimin orta hasarlı, 737 binadaki 29 bin 633 bağımsız birimin az hasarlı, 787 binada bulunan 28 bin 955 bağımsız birimin de hasarsız olduğunun tespit edildiği belirtiliyor. Kayseri’nin Belediye Başkanı ise bu tablo karşısında hiçbir şey olmamış gibi açıklama yapıyor, 3 bina yıkılacak deyip, geçiştiriyor. Canlar yandı canlar. Bu konu geçiştirilecek, hiçbir şey olmamış gibi hafife alınacak bir konu değildir. Kendinize gelin. İşin ciddiyetini artık fark edin” dedi. 
BU NE CİDDİYETSİZLİK! BU NE VURDUM DUYMAZLIKTIR! DEVLET KURUMLARININ BİRBİRİNDEN HABERİ YOK
Milletvekili Dursun Ataş, “Büyük acılar yaşanırken, binlerce insanımız hayatını kaybederken, binlerce insanımız yaralıyken, insanlar deprem korkusunu yaşarken, evlerinin sağlam olup olmadığından endişe duyarken yapılan bu farklı açıklamalar devlet kurumlarının birbirleriyle olan iletişimsizliğini, koordinasyonsuzluğunu gözler önüne sermiştir. Bu ne ciddiyetsizlik. Bu ne vurdum duymazlıktır. Hiç mi birbirinizden haberiniz yok” diye konuştu.
BÖYLE DEVLET YÖNETİLMEZ! VATANDAŞ KİME İNANACAK, KİME GÜVENECEK?
Milletvekili Dursun Ataş, “Yaşanan deprem felaketinden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı çıkıp,  ‘Kayseri’de yıkılacak 3 bina var’ diyor. Aynı gün Çevre Şehircilik Bakanlığı ise ‘Kayseri’de yıkılacak ağır hasarlı 25 bina var’ diyor. Kimsenin kimseden haberi yok. Böyle devlet yönetilmez. Vatandaş kime inanacak, kime güvenecek?” diye sordu. Ataş, hasar tespit çalışmalarının illerde ciddiyetle, titizlikle yapılması gerektiğini de belirterek, Sarız gibi hasar alan ilçelerin de yine ağır hasar alan mahallelerin, diğer bölgelerin de afet bölgesi kapsamına alınması gerektiğini söyledi. 
KAYSERİ’DE OLASI BİR DEPREME KARŞI HANGİ ÖNLEMLER ALINDI, NE ÇALIŞMALAR YAPILDI? YILLARDIR NE YAPTINIZ? AÇIKLAYINIZ
Kayseri’nin de deprem tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Milletvekili Dursun Ataş, “Kayseri’de de deprem üretebileceği ifade edine fay hatları geçiyor. Her ne kadar şehri yönetenler bu gerçeği kabul etmese de, bilimsel açıklamaları, uyarıları yıllardır gözardı etseler de, görmezden gelseler de, hazırlanan raporları okumasalar da deprem gerçeği baş ucumuzda duruyor. En acı haliyle duruyor. Şimdi buradan soruyorum; Kayseri’de olası bir depreme karşı hangi önlemler alındı, ne çalışmalar yapıldı? Yıllardır ne yaptınız? Açıklayınız” dedi.
ESKİDEN KAMU BİNALARI İHTİŞAMLI DEĞİLDİ, ESKİLERDİ AMA İÇİNDE DEVLET VARDI
Ucube sistemle devlet kurumlarında yaşanan ciddiyetsizliğin ve liyakatsizliğin gün yüzüne çıktığını kaydeden Milletvekili Dursun Ataş, “Eskiden kamu binaları ihtişamlı değildi, makam kamu araçları son model değildi, eskilerdi ama içinde devlet vardı. Ciddiyet vardı, liyakat varsı, sorumluluk taşıyan bürokratlar vardı. Bugün her yerde ihtişamlı, şatafatlı kamu binaları, altlarında lüks, son model araçlar var ama gördük ki içinde devlet adamı yok, ciddiyet yok, devlet yok. Yazık,  koca devleti ne hale getirdiniz” dedi.
HANİ CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİYLE DAHA HIZLI KARAR ALIP, UYGULAYACAKTINIZ?
Diğer yandan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Eksiklikler, aksaklıklar yaşandı” açıklamasına da tepki göstererek, şunları söyledi: Erdoğan: “Bu süreçte bazı eksiklikler, aksaklıklar yaşanmıştır.” dedi. Hani Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle daha hızlı karar alıp, uygulayacaktınız! Ne oldu öve öve bitiremediğiniz ucube sisteminize? Her felakette sistem çöküyor!
SEÇİMLER OLACAK SİZİN DE, DEPREMİN DE ENKAZINI BU AZİZ MİLLET KALDIRACAK
AKP’Lİ Bülent Arınç’ın, “Seçimlerin ertelenmesi lazım” çıkışını da değerlendiren ve Arınç’a tepki gösteren Milletvekili Dursun Ataş, “Bülent Arınç, ‘Seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım’  demiş! Kasap et, koyun can derdinde. İktidarda bir gün dahi kalmak için her şeyi yapabilir, her yola başvurabilirler. Ama nafile. Seçimler olacak; sizin de, depremin de enkazını bu Aziz Millet kaldıracak” dedi.
AKP’Lİ NUMAN KURTULMUŞ TEPKİSİ: SİZLERİ BU KADAR GÜLDÜREN, NEŞELENDİREN NE? YAZIK, GERÇEKTEN ÇOK YAZIK
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un, deprem bölgesinde çekildiği belirtilen ve beraberindekilerle güldüğü görülen fotoğrafla ilgili de  "Bir haftadır yemeğimiz kursağımızda kaldı, uykularımız kaçtı. İçimiz kan ağlıyor! Sözde devlet, millet adamlarının rahatlığına bakın! Sizleri bu kadar güldüren, neşelendiren ne? Yazık, gerçekten çok yazık!" diye konuştu.