Eski vekilin annesi hastalık, yaşlılık dinlemedi sandığa gitti! 'Oy kullanmayanlara ders olsun'

Kayseri eski Milletvekili Osman Çilsal'ın annesi 14 Mayıs seçimlerinde yaşına ve sağlık sorunlarına aldırmadan sandık başına gitti ve oyunu kullandı. Rakiye Çilsal, bu hareketiyle sandığa gitmeyen 8 milyon 352 bin 496 kişiye de adeta mesaj verdi. Detaylar Kayseri Olay Haber Merkezi tarafından hazırlanan Kayseri Haber bülteninde...

Eski vekilin annesi hastalık, yaşlılık dinlemedi sandığa gitti! 'Oy kullanmayanlara ders olsun'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri eski Milletvekili Osman Çilsal’ın annesi 14 Mayıs seçimlerinde yaşına ve sağlık sorunlarına aldırmadan sandık başına gitti ve oyunu kullandı. Rakiye Çilsal, bu hareketiyle sandığa gitmeyen 8 milyon 352 bin 496 kişiye de adeta mesaj verdi.

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde kazanan çıkmadı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. Şimdi iki aday yarışacak. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı olabilmek için yarışacak. Bu kapsamda gözler, seçimi belirlemesi beklenen ATA İttifakına verilen oylarla, sandığa gitmeyen seçmenlerin oylarına çevrildi. Sandığa gitmeyen seçmenlerle ilgili tartışma sürerken, bu seçmenlerin 28 Mayıs’ta sandığa gidip, gitmeyecekleri ise merak konusu oldu. 

SANDIĞA GİTMEYENLERE ANLAMLI MESAJ!
Diğer yandan Kayseri’de yaşayan ve Doğru Yol Partisi (DYP) 20’inci dönem Kayseri Milletvekili Osman Çilsal’ın annesi olan 87 yaşındaki Rakiye Çilsal ise hareketiyle sandığa gitmeyenlere adeta mesaj verdi.
Yaşadığı sağlık sorunlarına ve yaşına rağmen sandığa giden, vatandaşlık görevini yapan Rakiye Çilsal, ülkenin geleceği için önemli olan seçimde oyunu kullandı.  87 yaşındaki Çilsal'ın, yaşadığı sıkıntılara rağmen vatandaşlık görevini yapmak için sandık başına gitmesini değerlendiren bazı vatandaşlar ise “Ülkenin geleceğine sahip çıkmak, oy kullanmak en büyük vatandaşlık görevi. Sandığa gitmeyenler umarız Rakiye Çilsal’dan ders almıştır” şeklinde görüş belirtti.

SANDIK BAŞINA GİTTİ VE OYUNU KULLANDI!
14 Mayıs seçimleri sonrasında CHP’den Kayseri Milletvekili seçilen Aşkın Genç, eski Milletvekili Şevki Kullkuloğlu ile birlikte Rakiye Çilsal ve oğlu eski Milletvekili Osman Çilsal’ı ziyaret etti. 
87 yaşındaki Rakiye Çilsal’ın tercihini Kemal Kılıçdaroğlu’dan yana kullandığı ifade eden Milletvekili Aşkın Genç,  ziyaretine ilişkin olarak şu ifadeleri paylaştı: 20. dönem Kayseri Milletvekilimiz Sn. Osman Çilsal’ın rahatsız olan annesi Rakiye teyzemizi, 23.ve 24. dönem milletvekilimiz Sn. Şevki Kulkuloğlu ile birlikte ziyaret ettik. Seçimlerde gidip oyunu CHP ve cumhurbaşkanı adayımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na kullanan teyzemize sağlıklı, uzun ömürler diliyoruz.

KAÇ KİŞİ OY KULLANDI?
14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde yurtiçi ve yurtdışı seçmen sayısı 64.113.941 olarak açıklandı. Yurtiçi katılım oranının yüzde 86.98 olduğu seçimde yurtiçi ve yurtdışından 55 milyon 761 bin 445 seçmen oy kullandı.

SEÇİMLERİNDE KAÇ KİŞİ SANDIĞA GİTMEDİ?
14 Mayıs seçimlerinde 8 milyon 352 bin 496 seçmen oy kullanmadı. Bu sayı seçmen sayısının yüzde 13.0275'ine karşılık geldi.