Eski Müdür'den aşı çıkışı: Kayıp 10 katı..!

Kayseri'de Pandemi döneminde Sağlık Müdürü olan Doç. Dr Ali Ramazan Benli'den dikkat çeken aşı çıkışı. Benli, çocuklarına aşı yaptırmayan anne babalara da seslendi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Eski Müdür'den aşı çıkışı: Kayıp 10 katı..!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri eski Sağlık Müdürü Doç  Dr Ali Ramazan Benli, Koronavirüs aşıları ve sonrasında yaşanan bazı tartışmalarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Eski Müdür ve şu an da da Kayseri Şehir Hastanesi'nde görev yapan Benli, “Aşı olmasaydı can kaybı 10 kat olabilirdi” dedi.
Eski Müdür'den aşı çıkışı: Kayıp 10 katı..!
ÇOCUKLARINA AŞI YAPTIRMAYAN AİLELERE SESLENDİ
Çocuklarına aşı yaptırmayan anne -babalara da seslenen Doç Dr Ali Ramazan Benli, “Çocukluk çağı aşılarını yaptırmak ebeveynlerin çocuklarına ve topluma karşı sorumluluklarıdır. Yaptırmayanların daha sağlıklı olduklarını söyleyenlere, büyük dedelerinin çocukken kaç kardeşinin öldüğünü veya çocuk felci olan ailelerindeki kişileri hatırlatmak lazım” ifadeleri ile de yine dikkat çekti.
Eski Müdür'den aşı çıkışı: Kayıp 10 katı..!
AŞI PANDEMİNİN BELİNİ KIRDI
Benli, aşıyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: Aşı olmasaydı, Pandemide hesaplarımıza göre kaybettiğimiz canların 10 katı gibi bir kaybımız olabilirdi. O günleri iliklerine kadar yaşamış biri olarak, aşı için ne kadar kurtarıcı olduğunu ancak şu cümle ile ifade edebilirim; "Aşı pandeminin belini kırdı". Ayrıca aşı için ‘yan etkilerini’ konuşmak şimdi kolay. Ama akademik zeminde tartışmak gerekiyor. Makro verilere bakıldığında Covid geçirmek riskler açısından aşıdan daha riskli. Toplumun yüzde 90’dan fazlasının Covid’i bilerek veya bilmeyerek geçirdiği gerçeği unutulmamalıdır.  Diğer yandan çocukluk çağı aşılarını yaptırmak ebeveynlerin çocuklarına ve topluma karşı sorumluluklarıdır. Yaptırmayanların daha sağlıklı olduklarını söyleyenlere; büyük dedelerinin çocukken kaç kardeşinin öldüğünü veya çocuk felci olan ailelerindeki kişileri hatırlatmak lazım.  Bilimi kutsallaştırmadan ama bilimin gösterdiği yoldan...
Eski Müdürün bu çıkışı dikkat çekti. Peki, TÜİK'e göre Koronavirüs nedeniyle ülke genelinde ve Kayseri'de kaç kişi hayatını kaybetti. İşte detaylar...
Eski Müdür'den aşı çıkışı: Kayıp 10 katı..!
TÜİK’E GÖRE KAÇ KİÇİ KORONAVİRÜS NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ
TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2018’de 426 bin, 2019’da 435 bin olan ölüm sayısı, koronavirüs salgınının gerçekleştiği 2020 yılında bir önceki yıla göre 72 bin kişilik bir sıçrama yaşayarak 507 bine yükselmişti.  Resmi rakamlara göre, 2020 yılında Covid 19’dan 22 bin 136  kişi, 2021 yılında ise 65 bin 198 kişi yaşamını yitirdi. 
2020 yılında Sağlık Bakanlığı 20 bin 881 kişinin koronavirüs nedeniyle öldüğünü açıklamıştı. 
TÜİK’in istatistiklerinde ise koronavirüs kaynaklı ölümlerin 22 bin 136 olduğu öne sürüldü. Verilere göre ölenlerin 13 bin 699'unu erkekler, 8 bin 437'sini kadınlar oluşturdu.
TÜİK’in yayımladığı verilerde ise 2021’de 65 bin 198 kişinin koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.
Verilere göre, 2018’de 426 bin, 2019’da 435 bin olan ölüm sayısı, koronavirüs salgınının gerçekleştiği 2020 yılında bir önceki yıla göre 72 bin kişilik bir sıçrama yaşayarak 507 bine yükseldi.
KAYSERİ'DE COVİD NEDENİYLE KAÇ KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Diğer yandan TÜİK’in verilerine göre Kayseri’de de Koronavirüs nedeniyle 2020 yılında 63 kişi, 2021 yılında ise 734 kişi hayatını kaybetti. 
TÜİK verilerine göre Kayseri’de COVİD 19’dan ölen  kişi sayısı toplam 797.