Bakanlık açıkladı! O bölge için bakın Kayseri'ye hangi tavsiyede bulunulmuş?

Bölgede sanayi atıkları nedeniyle hayvan ölümleri de yaşanmıştı. Kayseri'nin doğa harikası alanını, yaşamı, tabiatı tehdit eden sorunla ilgili Bakanlık hangi tavsiyede bulundu? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Bakanlık açıkladı! O bölge için bakın Kayseri'ye hangi tavsiyede bulunulmuş?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin İncesu ve Hacılar ilçeleri sınırlarında yer alan ve 2004 yılında Ramsar kriterlerini taşımasından dolayı “Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alan” olarak tanımlanan Hürmetçi Sazlığı, atıklar yüzünden tehlikede. 
Bakanlık açıkladı! O bölgenin korunması için bakın Kayseri'ye hangi tavsiyede bulunulmuş?KONU İKİ KEZ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINMIŞTI
Hürmetçi Sazlığı’na bazı sanayi atıklarının karıştığı ve bölgede başta yılkı atları olmak üzere, hayvan ölümlerinin gerçekleştiği ifade edilmiş ve konu MHP Kayseri Milletvekillerince Meclis gündemine taşınmıştı. Konuyla ilgili ilk olarak 2021 yılında MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, ardından da bir süre önce MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına sorular yöneltmişti. 
Bakanlık açıkladı! O bölgenin korunması için bakın Kayseri'ye hangi tavsiyede bulunulmuş?
İŞLETMELERE CEZA VERİLDİ
Bir süre önce MHP’li İsmail Özdemir’in soru önergesine Bakanlık’tan cevap gelmişti. Bakanlık, Hürmetçi Sazlığına yönelik atık döktükleri tespit edilen işletmelere ceza yazıldığını ifade ederek,  “Atığı döktüğü tespit edilen işletmelere 2022 ve 2023 yılları içerisinde 750.747,00 TL idari yaptırım cezası uygulandı” ifadelerine yer verilmişti. Bakanlık aynı zamanda denetimlerin de sürdüğüne dikkat çekmişti. 
Bakanlık açıkladı! O bölgenin korunması için bakın Kayseri'ye hangi tavsiyede bulunulmuş?
BAKANLIK TAVSİYESİ ORTAYA ÇIKTI
Diğer yandan Hürmetçi Sazlığının korunmasına yönelik verilen tavsiye de ortaya çıktı. Bakanlık, bölgeye dökülen ve ham doğayı hem de canlı yaşamını tehdit eden sanayi atıklarının, diğer sorunların önlenmesi ve caydırıcılığı arttırmak amacıyla tavsiye edilen çalışmaları da ilgili birimlere iletti. Peki, Bakanlık bu konuda önlem amacıyla ne önerdi?
Bakanlık açıkladı! O bölgenin korunması için bakın Kayseri'ye hangi tavsiyede bulunulmuş?
BAKANLIK NEYİ TAVSİYE ETTİ?
Bakanlık’tan konuyla  ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Söz konusu Hürmetçi Sazlığı Sulak alanı çevresinde; Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, Serbest Bölge ve Hacılar Organize Sanayi Bölgesi bulunmaktadır. Bu sanayi bölgelerinden oluşan atık sular toplanmakta ve arıtıma tabii tutulduktan sonra deşarj edilmektedir. Atık suların takibi amacıyla. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Atık su Arıtma Tesisi çıkışına SAİS (Sürekli Atık su İzleme Sistemi) kurdurulmuş olup, arıtılarak deşarj edilen atık sular online olarak 24 saat izlenebilmektedir. Ayrıca, geçmiş yıllarda ilgili belediyece toplatılan atıklar haricinde, söz konusu bölgeye yeni dökülen ve dökenin belli olmayan atıkların temizlenmesi için 11.08.2021 tarihinde ilgili kurumlar uyarılmış olup, dökülen atıkların toplatılması için gerekli çalışmalar yapılmıştır. Diğer taraftan, caydırıcılığı arttırmak amacıyla, çevreye uyarı ikaz levhalarının konulması ve bölgenin kamera sistemiyle izlenmesi tavsiyesinde bulunulmuştur.
Bakanlık açıkladı! O bölgenin korunması için bakın Kayseri'ye hangi tavsiyede bulunulmuş?

ÖNCE MHP'Lİ ERSOY ŞİMDİ DE MHP'Lİ ÖZDEMİR SORDU! Haberin detayları için TIKLAYIN